„Bitės“ naujos kartos tinklų direktorius Modestas Ropė teigia, kad šiuo metu aktyviai diegiama 5G technologija šiandien yra inovatyviausia technologija, kurią galima pasiūlyti.

„Norėjome parodyti, kad naudojant šią technologiją kasdien, su buitiniais įrenginiais, kuriuos turi ir mūsų vartotojai, galime pasiekti 5G ir ten, kur jos įprastai nėra. Iš tikro norėjome parodyti, kad galime peržengti ribas“, – sako jis.

Modestas Ropė

Elektroninės muzikos prodiuseris ir atlikėjas Leonas Somovas pasakoja, kad tokios patirties niekada neturėjo ir buvo nemažai iššūkių.

„Technologija yra labai artima elektroninei muzikai, o man technologijos siejasi su ateitimi, tai buvo daug dalykų, kurie įkvėpė. Aš pirmą kartą apskritai turėjau tokio pobūdžio gyvą atlikimą. Be to, bijau aukščio, tai tikrai buvo man didelis iššūkis“, – komentuoja pašnekovas.

Pasak jo, sutapo daug įdomių faktų – teko skristi 222 kilometrų per valandą greičiu, o tas skaičius L. Somovui siejasi su jo gimimo data (vasario 22 d.), taigi tokiu skaičiumi užfiksuotas rekordas buvo ypatingas momentas.

Leonas Somovas

„Dar naudojau tokį modulinį sintezatorių, kuris yra pakankamai sudėtingas ir jį reikia derinti kaip ir bet kokį kitą akustinį instrumentą, jis reaguoja į temperatūrų pokyčius, į elektros svyravimus. Tai turėjau gal ne patį patogiausią būdą atlikimui, bet tas labai įkvėpė, norėjosi, kad viskas būtų kuo tikriau ir kuo įdomiau“, – teigia L. Somovas.

M. Ropė pabrėžia, kad pagrindinė šio rekordo žinutė yra ta, jog 5G yra plečiamas ir ateina į vis daugiau miestų, vis daugiau žmonių gali juo naudotis.

„Pagrindinis 5G veikimas yra ant žemės, visa ši technologija yra padaryta taip, kad geriausiai veiktų ant žemės, maždaug žmogaus galvos aukštyje, ten, kur mes dažniausiai naudojame telefonus.

Leonas Somovas ir Modestas Ropė

Vartotojams svarbu, kad naudojant 5G pagaliau galima sėkmingai dalintis nuotraukomis, vaizdo įrašais, nes visas mobilusis ryšys dažniausia yra atsisiųsti duomenis iš serverių, populiarių platformų, bet dabar su 5G galime ir sėkmingai dalintis“, – teigia M. Ropė.

Visą pokalbį galite klausyti čia: