Iš atletų visada girdime, kad psichologija sporte yra daug svarbesnis aspektas nei tavo fiziniai sugebėjimai ir tai, kas vyksta atleto galvoje, iš esmės ir nulemia sportininko pasirodymą varžybose.

Būtent tuo galėjo įsitikinti ir Simone Biles.

„Pasidavėlė“, „Tautos gėda“ – būtent taip mirgėjo spaudos antraštės po to, kai gimnastė nusprendė trauktis iš Tokijo olimpinių žaidynių dėl savo psichologinės sveikatos.

Ji jautė, kad ji nuvylė ne tik savo komandos drauges, su kuriomis nepavyko apginti aukso, bet ir visas Jungtines Amerikos Valstijas.

„Maniau, kad man bus uždrausta grįžti į Valstijas. Štai ką jie sako: „Negrįžk, jei ne auksas,“ – Call Her Daddy tinklalaidėje atsivėrė 27-erių olimpietė.

Tai nebuvo nei pirmas, nei paskutinis barjeras jos karjeroje, tačiau atradus balansą savo asmeniniame gyvenime, ji sugrįžo su trenksmu.

Paryžiaus olimpinėse žaidynėse S. Biles ne tik padėjo JAV susigrąžinti olimpinius aukso medalius, bet ir tapti tituluočiausia amerikiete gimnaste šalies istorijoje.

Kelias fenomenalumo link nebuvo lengvas, tačiau kas S. Biles nenužudė, pavertė ją stipresne.

Sudėtinga vaikystė

Simone Arianne Biles gimė 1997 metų kovo 14 dieną Ohajo valstijoje. Būdama trejų, dėl motinos piktnaudžiavimo narkotikais ir alkoholiu, ji atsidūrė globos namuose. Ją greitai įsivaikino jos seneliai, kurie, kaip teigė pati Biles, ją išgelbėjo.

Vos 6-erių ji žengė pirmuosius žingsnius gimnastikoje, o paauglystėje 14-os pradėjo treniruotis daugiau nei įprastai, nes jau tuomet ji dominavo jaunių lygyje.

Nuo mažens S. Biles buvo ambicinga ir veržli asmenybė. Dar būdama jauna savo mamai nešdavo laiškus, kuriuose aiškiai nurodydavo, ką nori pasiekti gyvenime: būti geriausia gimnaste pasaulyje.

16-os ji laimėjo savo pirmą trofėjų Jungtinėse Valstijose tapdama moterų daugiakovės čempione, o 2013 metais triumfavo savo debiutiniame pasaulio čempionate.

Pasaulio elite

Į Rio de Žaneirą, kur platesnei pasaulio sporto bendruomenei dar mažai žinoma Simone Biles tapo didžiuliu atradimu, amerikietė atvyko jau turėdama gimnastikos judesį, pavadinta jos garbei.

Didžiausiame Brazilijos mieste S. Biles buvo labai svarbi rinktinės narė