Pranešama, kad pirmasis V. Putino sūnus Ivanas gimė 2015-aisiais, o Vladimiras – 2019 m. Viešai prieinama keletas sūnų nuotraukų, tačiau žurnalistai jų neskelbė etikos sumetimais. Vaikų tikrosios tapatybės slepiamos, jie keliauja privačiais lėktuvais ir jachtomis, priklausančiomis V. Putinui, bei yra saugomi Federalinės apsaugos tarnybos (FSO).

Remiantis tyrimo duomenimis, Ivanas ir Vladimiras gyvena V. Putino rezidencijose. Valdajuje specialiai jiems atidarytas mokymo centras. Vaikai turi aukles, o mokytojų buvo ieškoma agentūros „English Nanny“ interneto svetainėje.

Prasidėjus įsiveržimui į Ukrainą, darbdaviai pradėjo teikti pirmenybę anglų kalbos mokytojams iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR), kurią Rusija laiko „draugiška šalimi“. Vadovaujantis darbdavio taisyklėmis, pedagogams draudžiama išeiti iš rezidencijos teritorijos. Skelbime nurodyta, kad šeima „gyvena izoliacijoje“.

Pedagogai tiesiogiai nebendrauja su vaikų tėvais – nurodymus jiems perduoda šeimos padėjėjai.

Be to, A. Kabajevos pusseserė Oksana Fedina bendrauja su auklėmis ir mokytojais, apsimesdama berniukų mama.

Vyriausiasis sūnus žaidžia ledo ritulį (kartais kartu su tėvu) specialiai įrengtoje ledo čiuožykloje. Tiesa, A. Kabajeva žaidimą stebi ne viešai, bet iš ložės, paslėptos po nepermatomu stiklu. Kaip teigiama, Ivanas taip pat dalyvauja sportinės gimnastikos varžybose, bet kur jos vyksta – nenurodyta.

Su bendraamžiais V. Putino sūnūs bendrauja per šventes. Paprastai tai būna vaikai iš A. Kabajevos artimo rato.

2013 m. su pirmąja žmona išsiskyręs V. Putinas niekada viešai nepripažino, kad gyvena su A. Kabajeva.

Žurnalistų tyrimuose ne kartą buvo pasakojama, kad A. Kabajeva pirmąjį kūdikį pagimdė Šveicarijoje, antrąjį – Maskvoje, prižiūrint gydytojui iš Šveicarijos.

2022-aisiais Jungtinė Karalystė (JK) įvedė sankcijų A. Kabajevai, vadovaujančiai įmonei „Nacionalnaja media grupa“, bei jos močiutei Anai Zacepilinai.

V. Putinas niekada viešai nepasakojo apie dukras iš pirmosios santuokos – Mariją Voroncovą ir Kateriną Tichonovą. Visgi informacija apie V. Putino vaikus yra aktuali visuomenei, nes prezidento šeimos išlaikymui naudojamos valstybės lėšos.

Šaltinis
Temos
Copyright (c)2022 RFE/RL, Inc. Used with the permission of Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)