Skaičiuojama, kad investicijos į projektą galėjo siekti apie 2,5 mln. Eur.

Stadiono pagrindiniai investuotojai – nekilnojamojo turto plėtros kompanija „Hanner“ ir Darvydas Šernas, buvęs futbolininkas bei „Vilnius Football Academy“ vadovas.

Stadionas pritaikytas VFA auklėtinių bei Vilniaus futbolo bendruomenės reikmėms. Atnaujintame futbolo stadione įrengta dirbtinė danga, 300 žiūrovų talpinančios tribūnos dengtos stogu.

Šalia iškilo ir 300 kv. m modulinis pastatas, kuriame įrengtos rūbinės, dušai, sporto salė, administracinės patalpos, kavinė.

„Hanner“ tikslas – sudaryti geriausias sąlygas talentingam jaunimui siekti sportinio meistriškumo ir prisidėti prie sėkmingos Lietuvos futbolo ateities kūrimo. Šis stadionas yra puikus pavyzdys, kaip galime kurti socialinę infrastruktūrą be valstybės ar savivaldybės pagalbos“, – teigia „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Stadiono iniciatorius ir „Vilnius Football Academy“ vadovas D. Šernas tiki, kad šie tvirti žingsniai prisidės prie viso Lietuvos futbolo augimo.

„Esu be galo laimingas, kad pavyko įgyvendinti tikslą, ir džiaugiuosi, kad mūsų akademijos ir viso Vilniaus vaikai, mėgėjai bei profesionalai galės mėgautis puikiu stadionu sostinėje“, – teigia D. Šernas.

Pagal dabartinius parametrus „Hanner-VFA“ stadionas atitiks UEFA I kategorijos stadionams keliamus reikalavimus, su galimybe ateityje siekti aukštesnės kategorijos, tad stadione bus galima organizuoti ir tarptautines varžybas.

Labai brangus, tačiau – ir būtinas sprendimas

Remiantis akademijos 2023 m. veiklos ataskaita, 2024-ųjų pradžioje akademiją lankė 805 auklėtiniai, su jais darbavosi 36 specialistai.

2023 metais akadmeijos veikla buvo nuostolinga. Nors per metus akademijos pajamos siekė 1 mln. 47 tūkst. 439 Eur, bet sąnaudos siekė 1 mln. 145 tūkst. 340 eurų, tad grynasis veiklos rezultatas – 97 tūkst. 901 Eur nuostolio. 2022-ais metais akademijos veiklos pajamos ir sąnaudos siekė 631 tūkst. 99 Eur.

„Vilnius Football Academy“ direktoriaus Darvydo Šerno teigimu, nuostolius lėmė akademijos investicijos į infrastruktūrą, specialistus ir treniruočių įrangą.

„Nuostoliai skamba ir atrodo nemaloniai, bet mes apsisprendėme prisiimti riziką siekdami sukurti akademijai tvirtą infrastruktūros pagrindą. „Fanų“ stadiono renovacija ir nuoma pareikalavo didelių finansinių investicijų, tačiau neabejojame, kad ateityje jos atsipirks su kaupu. Ir tas efektas bus ne tik finansinis, bet atsispindės ir mūsų auklėtinių treniruočių bei žaidimo kokybėje.

Mes nuo pirmų veiklos dienų deklaravome, kad nuolat investuosime į akademijos plėtrą ir kokybę – ir savo žodžių laikomės. Ilgalaikės nuomos sutartimi valdome „Fanų“ stadioną, o šių metų vasaros pabaigoje atversime ir nuosavos treniruočių bazės duris Lazdynuose.

Tai yra tikrai labai brangus, tačiau tuo pat metu – ir būtinas sprendimas, siekiant judėti į priekį, augti, stiprėti ir kurti geriausias sąlygas žaidėjams, treneriams bei mūsų akademijos, o taip pat ir visos Lietuvos futbolo bendruomenei“, – teigė D. Šernas.

Remiantis viešai prieinamais šaltiniais (rekvizitai.lt), „Hanner 2023 m. pardavimo pajamos siekė 37,75 mln. Eur, grynasis pelnas – 18,696 mln. Eur.