Už M. Balčiūną balsavo 84 nariai, R. Javtokas sulaukė 63 balsų, vienas biuletenis buvo sugadintas. Balsavime dalyvavo 148 balso teisę turintys LKF nariai iš 150. M. Balčiūnas federacijai vadovaus artimiausius ketverius metus. 47-erių vyras pastaruosius trejus metus užėmė LKF generalinio sekretoriaus vietą ir buvo faktinis šios vadovas.

Susirinkusių narių sprendimu balsavimas vyko slaptai.

Rugpjūčio pirmoje pusėje 2021-2024 m. LKF vadovavęs Vydas Gedvilas pranešė nekelsiantis savo kandidatūros antrajai LKF vadovo kadencijai. V. Gedvilas Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu buvo išrinktas 2021 m. rugsėjo 7 d. LKF vadovo poste jis pakeitė dvi kadencijas Lietuvos krepšiniui vadovavusį legendinį krepšininką Arvydą Sabonį.

Tuomet vykusios LKF visuotinės konferencijos metu už V. Gedvilą balsavo 77 LKF nariai, 31 LKF narių balsą surinko Ramūnas Butautas, o Robertas Javtokas, gavęs 28-is LKF narių balsus, užėmė trečiąją vietą.

„Esu giliai sujaudintas ir pakylėtas. Nuo rytojaus pradedame pristatytą programą“, – sakė naujai išrinktas LKF prezidentas.

Prisistatydamas kaip kandidatas M. Balčiūnas teigė, jog pastarieji treji metai buvo Lietuvos krepšinio augimo laikotarpis, o tai esą susiję su valdymo decentralizacija. Vienintelę nuoskauda jis vadino didžiojo krepšinio vyrų rinktinės nepatekimą į Paryžiaus olimpines žaidynes. Dar kartą pristatęs savo komandą, pretendentas akcentavo per kitą kadenciją norintis pakeisti rinktinių administravimo tvarką, stiprinti dėmesį sporto mokslui ir treniravimo kokybei, toliau auginti biudžetą.

Labiausiai M. Balčiūnas pabrėžė jaunųjų krepšininkų rengimo efektyvinimą.

„Manau, parengėme precendento neturintį planą“, – dėstė dabartinis LKF generalinis sekretorius, kurio paminėtas planas apima kontrolės stiprinimą, taisyklių naujoves Moksleivių lygoje, jaunojo talento krepšelį.

Pasak M. Balčiūno, visų jaunuolių progresas bus sekamas tam skirtoje interneto platformoje, o duomenis jai rinks dvi mobilios komandos, nuolat keliausiančios po šalį. M. Balčiūnas tai vadino „didžiule moksline-metodine inovacija“.

„Tikriausiai ne po tuos pačius narius važinėjau, kad girdėjau daugiau problemų nei šiandien piešiama“, – replikavo savo prisistatymą pradėjęs R. Javtokas.

Anot jo, krepšinio sistemos nuošalyje palikti jo komandoje esantys specialistai, kurie esą galėtų daug duoti šaliai. Išvardinęs visus savo bendražygius ir aptaręs jų stiprybes, R. Javtokas ligšiolinį LKF valdymą vadino vienasmeniu, teigė, jog krepšinis užleidžia pozicijas futbolui, bet žadėjo padėtį pakeisti. Jis taip pat kalbėjo apie bendros jaunųjų krepšininkų ugdymo platformos būtinybę, kvietė į LKF struktūrą įtraukti verslo atstovus.

R. Javtokui rinkimuose nepadėjo ir tai, kad į buvusio krepšininko pusę stojo ryškiausios šalies krepšinio žvaigždės: jo kandidatūrą palaikė tokie asmenys kaip Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis, Šarūnas Jasikevičius, Jonas Valančiūnas, Paulius Motiejūnas, Dainius Adomaitis, Ramūnas Butautas, Jonas Mačiulis, Mantas Kalnietis, Martynas Pocius, Tomas Balčėtis, Martynas Purlys, Rimantas Kaukėnas, Ramūnas Šiškauskas, Benas Matkevičius, Justinas Grainys. Tik iš šio sąrašo rinkimuose nė vienas tiesiogiai nedalyvavo ir neturėjo balso teisės.

Svarbiausi rinkiminės-ataskaitinės konferencijos įvykiai:

Rinkiminės-ataskaitinės konferencijos įrašas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)