„Žalgiriui“ tai – pirmasis sezono pralaimėjimas. Kartu tai buvo trečia Kauno ekipos stratego Andrea Trinchieri nesėkmė sostinėje kovojant prieš „Rytą“.

Praėjusiame sezone sausį prie „Žalgirio“ vairo stojęs italas pergalėmis prieš „Rytą“ džiaugėsi tik Kaune. Finalo serijos metu dvi išvykos į sostinę baigėsi šeimininkų triumfu.

Šį sekmadienį „Žalgiris“ įpusėjus dvikovai turėjo dviženklį deficitą, jį ištirpdė ir paskutinę minutę atsiliko tik per vieną metimą. Paskutinėmis sekundėmis „Rytas“ išsaugojo trapią persvarą ir laimėjo 91:88.

„Vienas skaičius paaiškina viską. Atkovotų kamuolių grafoje – „Ryto“ pranašumas 44:26. Jei mes leidžiame varžovams nusiimti kamuolius ir susikurti antruosius šansus, neturime daug galimybių.

Mūsų gynėjai neatrado tinkamo rungtynių ritmo, puolime nebuvome pakankamai geri, tai kainavo mums rungtynes“, – pripažino A. Trinchieri.

Strategas sulaukė klausimo apie „Žalgirio“ motyvaciją šiose rungtynėse. Italas netikėtai ėmė auklėti klausimą uždavusį žurnalistą ir pavadino „skurdžiu žmogumi“.

„Aš iš tiesų nesuprantu, kodėl to klausiate. Praėjęs sezonas yra praeitis. Tai naujas sezonas, pirmas mačas iš keturių tarpusavio akistatų šiame čempionate. Pralaimėjome tik 3 taškais, o jūs klausiate apie motyvaciją?

Kodėl jūs taip mąstote, kokia psichologija vadovaujatės? Jei mąstyčiau kaip jūs, būčiau tapęs sodininku“, – netikėtai įsiplieskė A. Trinchieri.

„Mes žaidėme blogai, tai kartais nutinka. Aš kartoju, mes pralaimėjome kovą dėl kamuolių, žaidėme prastai, per minkštai, nenusipelnėme pergalės. Ir kodėl jūs to klausiate manęs?

Iš tiesų nesuprantu, apie ką jūs kalbate. Tai naujas sezonas. Kokią pamoką man bandote paaiškinti? [...] Jūs skurdus žmogus ir gyvenate vargingai“, – pareiškė A. Trinchieri.

Kol kas nelengvą sezono pradžią išgyvena „Žalgirio“ naujokas Alenas Smailagičius. Serbas per beveik 12 minučių pelnė 5 taškus, atkovojo 1 kamuolį ir surinko 6 naudingumo balus. A. Trinchieri nevyniojo žodžių į vatą kalbėdamas apie A. Smailagičiaus sezono pradžią.

„Jis žaidžia blogai, yra lėtas visur, turi surasti savo žaidimą. Alenui reikia pasivyti komandos draugus, o ne mums jo laukti“, – teigė A. Trinchieri.

Jis taip pat paaiškino, kodėl antroje rungtynių pusėje nežaidė Laurynas Birutis.

„Mums reikėjo kitokio išsidėstymo. Kiekviename mače bus taip, jog kažkas neturės daug progų. Kaskart, kai to klausite, bus nežaidžiančių žaidėjų, tai priklausys nuo situacijos, efektyvumo“, – tvirtino strategas.

Andrea Trinchieri

Pagrindiniai „Ryto“ pergalės kalviai – lietuviai. G. Radzevičius buvo nuostabus: pelnė 20 taškų (3/3 trit., 7/7 baud.), atkovojo 6 kamuolius ir sukaupė 27 naudingumo balus. 15 taškų pridėjo Ąžuolas Tubelis, o arti dvigubo dublio buvo G. Masiulis (9 tšk., 9 atk. kam., 19 naud. bal.).

Kauniečiams 16 taškų ir 19 naudingumo balų surinko E. Ulanovas. 14 taškų ir 17 naudingumo balų pridėjo D. Sirvydis, 16 taškų ir 14 naudingumo balų – B. Dunstonas. Tiesa, amerikietis mačo nebaigė dėl išnaudoto asmeninių pražangų limito.