Apie 80 parduotuvių tinklą turinčios "Sarmos" akcijas BCH pardavė verslininkas Tadas Karosas bei su juo susijusios įmonės. Pasak neoficialių šaltinių, sandorio suma siekė apie 15 mln. litų.

Šių metų gegužę įsteigtas BCH taip pat valdo didžiausią Latvijos grožio salonų, kirpyklų, kosmetikos parduotuvių ir fitneso centrų tinklą "Kolonna". Per antrinę įmonę "Kolonna Russia" šis tinklas taip pat veikia Rusijos rinkoje.

I. Plaude-Lasmane valdo 55 proc. BCH akcijų. Pasak K. Sasnausko, "East Capital Amber Fund" kartu su partneriais į 45 proc. BCH akcijų investavo 5,1 mln. eurų (17,6 mln. litų).

Daugiau kaip trečdalį Lietuvos kosmetikos ir parfumerijos rinkos užimanti "Sarma", kuriai priklauso ir parduotuvės "Saulės uola", šiemet planavo padidinti apyvartą 14 proc. iki 65 mln. litų.

BCH šiuo metu priklauso 112 parduotuvių, 20 grožio salonų, 14 kirpyklų bei trys fitneso klubai. Pasak spaudos, BCH šiemet planuoja 16,5 mln. latų (85 mln. litų) pardavimus.

K. Sasnausko teigimu, BCH ketina toliau plėstis į Rusiją bei neatmeta galimybės įsigyti naujų bendrovių.

"Didelis Baltijos šalių ir Rusijos ekonomikos augimas didina vartojimą ir lemia, kad kosmetikos ir grožio paslaugų rinka kasmet auga dviženkliais skaičiais", - sakė K. Sasnauskas.

Pasak jo, JAV ir Prancūzijoje vienas gyventojas kosmetikai ir higienos prekėms per metus išleidžia apie 160 eurų (552 litus), o Rusijoje - mažiau nei 40 eurų (138 litus).

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)