Atsisveikindami su žinomu kultūros atstovu ir palydėti jo palaikus iš Jaunimo teatro, kur jis buvo pašarvotas, į Antakalnio kapinėse esantį Menininkų kalnelį susirinko gausus būrys jo talento gerbėjų, artimųjų ir kolegų. Garsų scenos atstovą pagerbė kolegos Saulius Urbonavičius-Samas, Andrius Bialobžeskis, Vytaras Radzevičius, Martynas Starkus, Giedrius Arbačiauskas, Marius Repšys ir kiti atlikėjai, aktoriai bei muzikantai.

Vienas kitą sunkią minutę palaikė ir aktoriaus sūnus Simonas Storpirštis, dukra Evelina bei brolis Gediminas Storpirštis su sūnumi. Šią dieną tiek aplink teatrą, tiek ir Antakalnio kapinėse tvyrojo ramybė, o susirinkusieji prisiminė anapilin iškeliavusį A. Storpirštį.

Dar vakar, penktadienį, atsisvekinti su garsiu aktoriumi atėjo ir žinomi jo scenos partneriai ar kolegos Monika Vaičiulytė, Rolandas Skaisgirys, Kristina Kazlauskaitė, Kostas Smoriginas ir daugelis kitų.

Į teatrą rinkosi ir gerbėjai, kurie neslėpė šoko dėl aktoriaus netekties ir apgailestavo, kad daugiau scenoje jo nebepamatys.

A. Storpirštį laidojo kunigas Julius Sasnauskas.

Atsisveikinimo kalbą pasakė aktorius Rolandas Kazlas, teigęs, kad A. Storpirštis buvo nuostabus žmogus, draugas ir aktorius.

„Net šią akimirką, kai kalbu, turiu būti budrus ir atidus. Yra žmonių, šalia kurių negali pameluoti. Arūnas buvo iš tokių – jis jautė netikrumą, patosą... Jis tą labai labai jautė. Labai nesiplėsiu, bet Arūnas niekuomet neperspausdavo. Ir buvo labai didelis išminčius. Todėl mirtis ir Arūnas yra nesuderinami dalykai“, – teigia R. Kazlas.

R. Kazlas prisiminė nuotaikingą epizodą iš judviejų su A. Storpirščiu draugystės: „Kartą, prieš kokius 20 metų, apimti polėkio planavome važiuoti prie jūros, į Palangą, Nidą... Tais planais ir baigėsi mūsų kelionė. Gal gyvenimas toks ir yra, visada lieka kažkas neįgyvendinta. Su Arūnu dar tiek nepakalbėta. Bet yra žmonių, kurie miršta. Dar yra tokių, kurie miršta gyvi būdami. Ir yra tokių, kurie miršta ne visai. Ir kol bus žmonių, kurie prisimins Arūną, jis liks.“

Kaip BNS patvirtino A. Storpirščio brolis Gediminas Storpirštis, aktorius dar tą pačią dieną dirbo, įgarsino filmą. „Jis sirgo, bet ir dirbo iki paskutinės dienos – dar vakar garsino filmą. Jis negulėjo ligos patale, iškeliavo garbingai", – sakė G. Storpištis.

A. Storpirštis gimė 1950 metais Vilniuje, 1975-aisiais baigė Lietuvos valstybinės konservatorijos (dabar – Lietuvos muzikos ir teatro akademija) aktorių laidą.

Tais pačiais metais jis pradėjo dirbti Jaunimo teatre sostinėje ir šio teatro trupei priklausė iki šiol. Aktorius į Jaunimo teatrą atėjo su legendiniu vadinamu režisierės Dalios Tamulevičiūtės dešimtuku.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (486)