Politikas pranešė, kad dirbs Ekonomikos ir finansų komitete.

„Labai dėkoju visiems, balsavusiems už mane Seimo rinkimuose, taip pat daugybei ūkininkų, išreiškusių norą, kad tapčiau žemės ūkio ministru. Tačiau pasirinkimas kitoks – nuo šiandien dirbu Seimo Ekonomikos komiteto pirmininku.

Ši veiklos permaina apgalvota ir dėsninga – visada savo darbe siekiau naujų patirčių, naujų išbandymų. Tris su puse kadencijas dirbęs Kaimo reikalų komitete (tikrai ilgiau nei įpratęs), išeinu į platesnius vandenis: Ekonomikos komiteto kompetencija aprėpia visą valstybės ūkį, jo racionalų valdymą ir inovacijas, kuruoja daugybę sričių nuo energetikos, pramonės, paslaugų iki informacinių technologijų ir komunikacijos.

Niekur nenutolsiu ir nuo kaimo problemų, nes žemės ūkis yra viena ekonomikos šakų, labai svarbi ir turinti didelį potencialą. Sukauptą patirtį panaudosiu naujose pareigose, išsaugosiu ryšius su ūkininkais, jų organizacijomis, kaimų bendruomenėmis. Ypatingą dėmesį skirsiu atskirties tarp miesto ir kaimo mažinimui, nes ši problema yra grėsminga valstybei, socialinei darnai“, – K. Starkevičius rašo „Facebook“

Kitas kandidatas, kuris taip pat buvo įvardinamas kaip realus pretendentas – Viktoras Pranckietis – oficialiai pradeda dirbti Seimo kaimo reikalų komitete.

Kuluaruose įvardinamas kitas kandidatas yra Rolandas Taraškevičius. LR žemės ūkio atašė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje.

„Tai tinkamas kandidatas, jo patirtis pakankama, žemdirbių visuomenėje žinomas žmogus ir kandidatūra būtų tinkama. Norėtųsi, kad būtų stabilumas ir ministras dirbtų visą kadenciją“, – aiškina K. Starkevičius.

Pats R. Taraškevičius Delfi nei patvirtino, nei paneigė, kad yra galimas kandidatas į ministro postą.

Portalo lrytas.lt žiniomis, šiuo metu realiausia kandidatūra pakeisti K. Starkevičių yra laikoma dabartinė Žemės ūkio ministerijos vyriausioji patarėja Dalia Miniataitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)