Viename iš didžiausių prekybos tinklų pigiausia 12 vnt. putpelių kiaušinių dėžutė kainuoja 1.39 Eur, o pasak „Vikis“ ūkininkų krautuvėlės prekių grupės vadovės Dainos Janutienės, prieš Šv. Velykas paklausa putpelių kiaušiniams yra tokia didelė, kad jų net trūksta.

Už kiaušinį dešimtys eurų

„Paklausa padidėja, o mes dar ir stengiamės atsirinkti tik kokybiškus putpelių kiaušinius. Mūsų kaina yra didesnė nei prekybos centruose“, – sako prekių grupės vadovė.

Be vištų ir putpelių kiaušinių, prekybos centrai pasiruošę klientus stebinti ir stručių kiaušiniais. Tiesa, vieno tokio kiaušinio kaina siekia 50 eurų.

„Pastebima, kad kasmet Velykoms lietuviai renkasi vis netradiciškesnių ir egzotiškesnių skonių patiekalus ir produktus, todėl ir vištų kiaušinius ant tradicinio Velykų stalo keičia putpelių, o nuo šiol – tikėtina, ir egzotiškieji stručių kiaušiniai“, – sako „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė

Australijos stručių (emu) kiaušinis kainuoja – 25,99 Eur, Afrikos stručio kiaušinis – 49,99 Eur.

„Lietuvoje paklausa stručių kiaušiniams vis didėja, o kalbant apie pačią Europą, tai išvis labai populiarūs yra tokie kiaušiniai“, – teigia ne tik Lietuvos, bet ir Vokietijos, Belgijos ir Švedijos rinkoms kiaušinius parduodantis ūkininkas ir stručių augintojas Aleksandras.

Ančių ir žąsų kiaušiniai – retenybė

Ieškantiems dar didesnės įvairovės Šv. Velykoms, greičiausiai, teks keliauti į kaimą. Žasų, ančių kiaušinius išvysti prekybos centruose beveik neįmanoma, o ir pačių augintojų, kurie tokius kiaušinius tiekia rinkai – vienetai.

„Tik vienas, kitas augintojas tokius kiaušinius parduodada į rinką, o šiaip dauguma pasilieka sau. Būna, kad per draugus, pažįstamus susiranda, atvažiuoja ir nusiperka. Kas lieka – mes mielai parduodame“, – sako žąsis auginanti Regina.

Tačiau internetiniuose skelbimuose galima rasti tokiais kiaušiniais prekiaujančius ūkininkus. Už žąsų kiaušinius, skirtus ne perinimui, prašoma nuo 50 iki 80 euro centų, ančių – 1.5 euro už vienetą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)