Renkantis braškes, reikėtų žinoti, kad prekiauti uogomis, kurios turi akivaizdžių kokybės pažeidimų, yra draudžiama, rašoma pranešime.
Uogų šviežumą parodo žiedkočiai: jei jie sausi, nenuvytę ir tvirtai laikosi ant uogos – tokia braškė šviežia. Kokybiškas uogas galima atpažinti ir iš jų kvapo. Ypač kokybiškų braškių kvapas gaivus ir malonus.
Svarbu paminėti ir tai, kad braškėms taikomi specialieji kokybės reikalavimai, todėl šių uogų etiketėje prekiautojai turi nurodyti: produkto pavadinimą, kilmės šalį, veislę ar prekinį tipą, tiekėją, grynąjį kiekį, jei uogos parduodamos sufasuotos. Taip pat, ženklinant braškes, privalu nurodyti ir kokybės klasę.
Braškės yra jautrios tolimam transportavimui. Lietuvoje užaugintos uogos pirkėją pasiekia greičiau, todėl yra šviežesnės, tai turi įtakos ir jų skoninėms savybėms.