Smulkiesiems maistinių naminių paukščių (pvz. žąsų, ančių, vištų ir kt.) bei kiškiažvėrių (triušių) šviežios mėsos tiekėjams, įsigaliojus teisės akto pasikeitimams, bus suteiktos galimybės per savaitę paskersti iki 200 maistinių naminių paukščių ar kiškiažvėrių (arba iki 800 kg šviežios mėsos) (buvo 150 maistinių naminių paukščių ar kiškiažvėrių). Taip pat bus leidžiama išpjaustyti ir užšaldyti šviežią mėsą, rašoma pranešime.
„Matydami, kaip vartotojai vertina vietinę produkciją, siekiame, kad šis poreikis būtų išpildytas, o tuo pačiu ir smulkieji gamintojai, mažais kiekiais gaminantys gyvūninės kilmės maisto produktus, dar aktyviau išnaudotų sudaromas galimybes pasiekti savo pirkėją, galėtų plėstis ir gaminti daugiau“, – pabrėžia VMVT vadovas Mantas Staškevičius.
VMVT sistemoje šiuo metu jau yra registruoti 27 naminių paukščių skerdimo ir 4 kiškiažvėrių skerdimo subjektai. Tikimasi, kad jau įsigalioję teisės akto pasikeitimai šį skaičių gerokai padidins.
Pasak M. Staškevičiaus, nuolat siekiama padėti smulkiems verslininkams, todėl nuosekliai yra peržiūrimos visos gyvūninio maisto produktų grupės, siekiant maksimaliai padidinti gaminamos produkcijos kiekius mažiems gamintojams. Dar rudenį VMVT papildė ir atnaujino reikalavimus mažais kiekiais vietinei rinkai gaunamų maistinių naminių paukščių kiaušinių tiekėjams. Atnaujinti reikalavimai papildyti naujomis naminių paukščių rūšimis, kaip putpelių, beketerių paukščių, ančių, fazanų, kalakutų, kurapkų, perlinių vištų, žąsų, kurių sudėtus kiaušinius smulkieji ūkininkai gali parduoti tiesiai iš savo ūkio, pristatyti į namus, pardavinėti turgavietėse, vietinėms prekybos vietoms ar viešojo maitinimo įstaigoms.