Paaiškėjo, kad abu ligoniai dalyvavo vestuvėse, surengtose „Jurčių sodyboje“ (Grigaičių k., Babrungo sen., Plungės raj.). Patikrinus šios kaimo turizmo sodybos valgyklą, kurioje ir buvo ruošiamas maistas vestuvių pokyliui, nustatyta daug higienos ir maisto tvarkymo reikalavimų pažeidimų. Įmonėje nebuvo pildomi savikontrolės žurnalai, ruošusi maistą darbuotoja neišklausiusi higienos mokymų kursų, nepasitikrinusi sveikatos.

Trūko darbo rūbų, dezinfekavimo, valymo, rankų nusausinimo priemonių, gamybos įranga buvo nešvari. Kaimo sodybos savininkė negalėjo pateikti kai kurių maisto produktų įsigijimo dokumentų, be to svečiams buvo leista atsinešti į renginį savo vaisius, šakotį, kreminį tortą.

Patikrinimą atlikę Plungės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai priminė kaimo sodybos savininkams dar šių metų kovo mėnesį patvirtintą tvarką, kuriomis apibrėžiamos papildomos apsinuodijimo maistu protrūkių prevencijos priemonės. Minėtu įsakymu draudžiama į viešojo maitinimo įmonėse rengiamus pobūvius, banketus ir pan. atsinešti užsakovų pirktų ar namuose gamintų, greitai gendančių maisto produktų (tortų, mėsos, žuvies gaminių ir kt.).

Be to, viešojo maitinimo įmonės privalo užtikrinti, kad maisto netvarkytų sergantys asmenys ar ligų, kurios gali plisti per maistą, nešiotojai.

Plungės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, šio maisto tvarkymo subjekto veikla laikinai sustabdyta, vandens ir maisto bei gamybos paviršių plovinių mėginiai tyrimams išsiųsti ištirti į laboratoriją. Apsinuodijimo maistu protrūkio tyrimas tęsiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)