Šio rajono Priemiesčio kaimo ūkininkas A.R., sulaukęs palankaus oro, išvairavo nenaują savo kombainą „Claas Mercator“ į javų lauką, tačiau vakarop kilo gaisras kombaino variklio skyriuje.

Prieš tai kombainininkas trumpam buvo išjungęs variklį, kad pakeistų sietus, o kai vėl bandė užvesti, iš starterio pasipylė dūmai. Laimė, ūkininkas spėjo pasinaudoti gesintuvu, į pagalbą atskubėjo ir aplinkiniai, o galutinai ugnį užgesino iškviesti ugniagesiai.

Nors operatyvumas neleido įsišėlti liepsnoms visame kombaine, vis dėlto išdegė variklio skyriaus degiosios dalys, išsilydė elektros laidų izoliacija. 1984 m. pagamintas kombainas, žinoma, nenaujas, tačiau juo šiųmetės javapjūtės nukentėjusiam ūkininkui baigti jau nepavyks, o kitiems metams žada suremontuoti.

Šalyje ugniagesiams jau bene dvi dešimtis kartų teko skubėti į laukus, kur degė ne tik kombainai, bet ir traktoriai, šiaudų presavimo agregatai ir net priekaba su šiaudais. Pernai per javapjūtę degė 22 kombainai. Priešgaisrinės priežiūros tarnybos specialistų vertinimu, daugiausia užsidega tie kombainai, kurių netvarkinga kuro tiekimo sistema, elektros įranga ar besisukantys mechanizmai.

Štai rugpjūčio viduryje Akmenės r. užsidegus 23 m. senumo kombainui nustatyta, kad netvarkinga buvo elektros instaliacija. Skuodo r. degęs kombainas dar senesnis – 28 m. Šio rajono Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio vyresniojo inspektoriaus Raimondo Bružo manymu, dėl šio gaisro kalta kombaino užvedimo įranga.