Laidos vedėja Justė Zinkevičiūtė, pas Kristiną, atkeliavo su dovanomis. Ūkyje kasmet yra sunaudojama daugybė pakuočių, ne visos jos yra draugiškos aplinkai, todėl Kristina ir jos komanda nuolat ieško būdų kaip taršias pakuotes pakeisti į draugiškesnes aplinkai.

Tvarių pakuočių sprendimų tiekimo lyderės „DS Smith Packing Lithuania“ generalinis direktorius Baltijos šalims – Paulius Aleksandravičius teigia, kad būtent jų inovatyvios pakuotės, dėžutės, pintinės, specialiai sukurtos vaisiams, uogoms, daržovėms pakuoti bei atsparios drėgmei gofruoto kartono pakuotės su barjeriniu popieriumi tampa sprendimu padėsiančiu atsisakyti plastiko.

„Šie produktai yra labai lengvai pritaikomi žemės ūkio sektoriuje dėl labai paprastų priežasčių. Pirmas dalykas, pakuotes be galo lengva surinkti, lengva produktus į jas patalpinti ir transportuoti. Popierius yra labai lengvai perdirbamas, daug kartų, todėl tęstinumas ir tvarumas šioje vietoje yra labai patogūs“, – apie tvaresnius sprendimus papasakojo P. Aleksandravičius.

Kristina parodė savo medelyną ir papasakojo, kad jame yra auginamos braškės, vynuogės, šilauogės, avietės, gervuogės ir daugybė kitų augalų. Ūkis yra šiuolaikiškas, o šiuolaikiškumą Kristina aiškina paprastai.

„Šiuolaikiškas žmogus yra tas, kuris sugeba suderinti savo miestietišką gyvenimą, sveiką mitybą ir auginamą grožį, kieme. Mes viską galime auginti kartu, tas pačias braškes, pomidorus, agurkus, netgi kopūstus ar vaismedžius, galime auginti vazonuose, terasose ar net balkone“, – patarimais, kaip namuose užsiauginti vaisius ar daržoves, dalijosi Kristina.

Antroje laidos dalyje – pažintis su Ina Grecka ir „Geltonų botų“ ūkio istorija. Ina prisipažino, kad su vyru visada svajojo turėti savo vynuogyną. Kadangi gyveno mieste, teko ieškoti sodybos, kurioje galėtų įkurti vynuogyną. Taip jų gyvenime atsirado sodyba, vynuogynas, o tuomet moteris nusprendė stoti į Vilniaus kolegiją ir pasisemti žinių agroverslo technologijų programoje.

„To laiko niekada nepamiršiu, nes iki tol su ūkiu neturėjau nieko bendro. Rugpjūtį įsigijome sodybą ir supratau, kad reikia pasisemti žinių. O pačiai pasisemti sunku. Pagalvojau, kodėl gi ne? Buvo proga, kad vaikus prižiūrėtų mano ir vyro tėvai, taip ir įstojau. Pirmi du mėnesiai man buvo labai sunkūs. Pradžioje nieko nesupratau. Bet paskui įsivažiavau, kiek ryšių, kiek draugų gavau, tai neapsakoma“, – apie patirtį studijuojant pasakojo Ina.

Vilniaus kolegijos dėstytoja Rasa Miakinkovienė, laidoje pasakojo apie agroverslo technologijų studijas ir šių studijų perspektyvą.

„Jauni žmonės neįvertina, kad žemės ūkis yra viena iš pagrindinių pramonės šakų, kuri siūlo labai konkurencingą atlyginimą, šiandien ne studentai ieško praktikos ar darbo vietų, o stambios įmonės atvyksta į Vilniaus kolegiją su tikslu susitikti netgi su pirmo kurso studentais ir pristato darbo bei karjeros galimybes“, – laidoje teigė R. Miakinkovienė.

Kaip laidos vedėja ragavo pirmąsias braškes, kokiais patarimais apie vaisių ir daržovių auginimą vazone dalijosi Kristina ir kodėl Inos ūkis vadinasi „Geltoni botai“ žiūrėkite Delfi TV portale, laidoje „Misija ūkis“.