„Nebūtų pirmas kartas, visada diskusija yra tokia pati: kad žemės ūkis yra žlugęs. Ir taip nuo 1999 metų“, – Seime ketvirtadienį žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Taip Vyriausybės vadovė reagavo į ketvirtadienį Lietuvos žemės ūkio tarybos viešai paskelbtus planus nuo sausio 8 d. pradėti protesto akcijas prieš esamą žemės ūkio politiką. Ji patikino, kad būtent tą dieną susitiks su protestuojančiosios organizacijos atstovais.

„Matyt, eilinį kartą turėsime turiningą diskusiją, kur kažkas sakys, kad visos karvės išpjautos, o statistika rodo, kad kaip ir ne. Bet, matyt, kad karštai padiskutuosime, kaip įprastai būna“, – kalbėjo premjerė.

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas teigė nematantis naujų motyvų žemdirbiams protestuoti.
„Nelabai suprantu, kas naujo šitoje mūsų žemėje dabar atsitiko“, – žurnalistams Seime sakė K. Navickas.

Žemės ūkio tarybos pirmininkas Ignas Hofmanas ketvirtadienį Eltai sakė, jog sausio 8 d. ūkininkai visoje Lietuvoje planuoja uždegti protesto laužus, o vėliau su žemės ūkio technika vykti į Vilnių.

I. Hofmano teigimu, ūkininkai nusivylę Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) vykdoma politika, esą ji „absoliučiai negeba spręsti problemų“. Jis taip pat patikino, kad tarp reikalavimų ūkininkai dar kartą prašys atleisti K. Navicką.

„Raiškos priemonės, kaip sakant, yra ponų valia“, – į žemdirbių planus reagavo I. Šimonytė.
ELTA primena, kad šiemet ūkininkai dėl ŽŪM politikos protestavo ir reikalavo pašalinti K. Navicką ne kartą, daugiausiai – dėl metų pradžioje ženkliai nukritusių žaliavinio pieno supirkimo kainų kilusių finansinių sunkumų pieno ūkiams.

Be to, K. Navickas Seime jau atlaikė dvi interpeliacijas.

Žemės ūkio tarybą sudaro 10 žemdirbių organizacijų, kurios savo ruožtu atstovauja apie 80 proc. Lietuvos ūkininkų bendruomenės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją