Be trijų valandų laužų deginimo, ūkininkų atstovai šiandien susitiks su premjere Ingrida Šimonyte, įteiks reikalavimus aplinkos ir žemės ūkio ministrams.

Kaip „Rinkos aikštei“ sakė D. Sabulis, ketinama sukurti apie 18–20 laužų visame rajone. O pats Kėdainių krašto ūkininkų sąjungos pirmininkas su kolegomis laužą kurs Saviečiuose.

Paklaustas, ar tikisi sulaukti iš valdžios supratimo ir ūkininkavimo sąlygų pagerinimo, Kėdainių rajono ūkininkų atstovas sakė: „Jei neišgirs mūsų šįkart, po poros savaičių važiuosime su traktoriais iki Vilniaus“.

Lietuvos žemės ūkio tarybos pirmininko Igno Hofmano teigimu, su I. Šimonyte bus kalbama apie aktualiausias žemdirbių problemas – daugiamečių pievų, saugomų teritorijų plėtrą, padidintus suskystintų naftos dujų akcizus, pieno krizę.

Susitikime dalyvaus Lietuvos žemės ūkio tarybos nariai: I. Hofmanas, Raimundas Juknevičius, Eimantas Pranauskas, Jonas Valionis, Audrius Vanagas.

I. Hofmanas anksčiau teigė, kad žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas turėtų būti atstatydintas, nes nesugeba susitvarkyti su žemdirbių problemomis.

Žemės ūkio rūmai pirmadienį aplinkos ir žemės ūkio ministrams įteiks rezoliuciją, kuria valdžios institucijos raginamos įtraukti socialinius partnerius į sprendimų priėmimą, siūloma parlamentinėms politinėms partijoms pasirašyti žemės ūkio ir kaimo plėtros ilgalaikę strategiją kaip nacionalinį susitarimą.

Žemės ūkio taryba vienija 10 organizacijų – apie 80 proc. Lietuvos ūkininkų.