Pasak pasiūlymo rengėjų, ribotas naktinio matymo taikiklių naudojimas prisidės prie efektyvesnio gyvūnų gerovės principų užtikrinimo, leis efektyviau kovoti su afrikiniu kiaulių maru.

Iki šiol medžioklės įrankiai ir priemonės buvo reglamentuojami tik aplinkos ministro patvirtintose Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklėse.

Įstatyme sutarta įtvirtinti, kad medžioklėje taip pat bus draudžiama naudoti automatinius šaunamuosius ginklus, elektros aparatus, lankus, arbaletus ir kitus templinius ginklus, sprogmenis, nuodus, jaukui ir masalui naudoti gyvus gyvūnus, dūmus, dujas ar ugnį gyvūnams varyti iš jų slėptuvių, kilpas gyvūnams gaudyti, kovinius ir pavojingus šunis bei jų mišrūnus.

Medžiotojai negalės naudoti šovinių, neturinčių būtinos šaudmens energijos, visų dydžių šratų ir grankulkių bei graižtvinių ginklų kitokių nei ekspansyviųjų kulkų medžiojant kanopinius žvėris, švininių šratų paukščiams medžioti ir kt.

Priimtos pataisos įsigalios 2024 m. gegužės 1 d.

Už šiuos teisės akto pakeitimus (projektas Nr. XIVP-3271(2) balsavo 69 Seimo nariai, prieš – 3, susilaikė 1 parlamentaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)