1. Rožinės hortenzijos

Rausva hortenzijų spalva dažniausiai pasitaiko, kai dirvožemio pH yra neutralus arba šiek tiek šarminis (apie 7). Norėdami gauti rausvų hortenzijų, laistykite jas švariu vandentiekio vandeniu. Taip pat galite į dirvožemį įberti kalcio nitrato arba pjuvenų, kad padidintumėte pH.

2. Baltosios hortenzijos

Baltosios hortenzijos auga, kai dirvožemio pH yra šarminis (daugiau nei 7). Norėdami gauti baltųjų hortenzijų, į dirvožemį įberkite trąšų, turinčių daug azoto ir fosforo.

Svarbu: kai hortenzijos įgauna baltą spalvą, laistykite jas lietaus arba tekančiu vandeniu, kad sumažintumėte pH ir išlaikytumėte sveiką augalą.

Hortenzijų parkas

3. Mėlynos spalvos hortenzijos

Mėlynos spalvos hortenzijos yra ryškiausios spalvos, atsirandančios, kai dirvožemio pH yra rūgštus (mažesnis nei 5).

Norėdami išgauti mėlynas hortenzijas, paruoškite aliuminio sulfato tirpalo (2 g litrui vandens) ir kas tris dienas juo laistykite augalą. Paruošto aliuminio sulfato taip pat galite nusipirkti sodininkystės prekių parduotuvėje.

4. Raudonos hortenzijos

Raudonosios hortenzijos pasirodo, kai dirvožemio pH yra šiek tiek rūgštus (apie 6). Jei norite gauti raudonų hortenzijų, į dirvožemį įberkite aliuminio sulfato.

Svarbu: nenaudokite aliuminio sulfato ilgą laiką, nes sveikam hortenzijų augimui reikalinga rūgšti dirva.

Atminkite: hortenzijų spalvos pakeitimas nėra vienkartinis procesas. Norint išlaikyti norimą spalvą, augalą reikės reguliariai laistyti tinkamu tirpalu.

Nepamirškite, kad hortenzijoms reikia rūgštaus dirvožemio, kad jos sveikai augtų. Dirvos pH galite išmatuoti specialiu testeriu, kurį galite įsigyti sodininkystės prekių parduotuvėje.