Norėdami paskaičiuoti tinkamiausią laiką pikuoti, atskaičiuokite 10–14 dienų nuo tada, kai sudygo ne mažiau nei 75 proc. sėklų. Tai – idealus laikas. Tokie augalai bus sveiki, stiprūs. Tik nepamirškite, kad po pikavimo daigams reikalinga išskirtinė priežiūra.
Iš karto po procedūros augalus gausiai paliekite, o vazonėlius pastatykite į vėsią, drėgną patalpą, į kurią nepatenka tiesioginių saulės spindulių. Po dviejų–trijų dienų daigai aklimatizuosis, juos bus galima pernešti į ankstesnę vietą (ant saulėtos palangės).
Pakartotinas pikavimas
Daigai auga, jiems reikia vis daugiau vietos. Įprastai taip būna po trijų savaičių. Šiuo laikotarpiu naudinga persodinti augalus į didesnius indus – įprastai į 12x12 arba 15x15 cm vazonėlius.
Apšvietimas
Po pikavimo augalams reikia daug šviesos, todėl pusantros–dvi savaites po pikavimo naudinga kuo daugiau apšviesti daigus. Jei trūks šviesos, daigai bus išstypę, ploni. Tiesa, pratinti juos prie šviesos reikia palaipsniui, kasdien didinant papildomą apšvietimą viena valanda.
Temperatūra
Pavyzdžiui, pomidorams dieną reikia 18–22 laipsnių šilumos, o naktį – 14–16 laipsnių šilumos. Norėdami sumažinti temperatūrą, išvėdinkite patalpą.
Laistymas
Daigus laistykite tik šiltu, ne mažiau nei parą pastovėjusiu vandeniu. Laistykite augalus kartą per savaitę, visa žemė turi sudrėkti. Po pakartotinio pikavimo daigų nelaistykite 10 dienų.
Tręšimas
Daigus galima tręšti, praėjus dviem savaitėms po pikavimo. Jei nėra skubos, galite patręšti ir po trijų savaičių. Tręšti geriausia karbamidu arba kompleksinėmis trąšomis. Organinės trąšos daigams patalpoje netinka.