Trisdešimt metų skaičiuojančio medelyno atstovė sako, kad jie turi 56 augalų rūšis, o pirmoji gėlė, nuo kurios pradėjo, buvo našlaitės. Klasikinės gėlės – pelargonijos, sulfinijos. Jų kainos prasideda nuo dviejų eurų.

Ji išduoda ir paslaptį, kaip hortenziją, kuri paprastai gamtoje būna balta, nudažyti bet kokia norima spalva. Prekybos centruose parduodami specialūs pigmentai. Jie atskiedžiami dviem litrais vandens.
Kai augalas pradeda leisti ūglius, palaistomas šiuo skiediniu. Tada žiedai nusidažys norima spalva. Kitais metais, kai gėlė vėl bus išnešta į lauką, spalva jau bus nebe tokia intensyvi. Norint ją „grąžinti“, teks laistyti iš naujo.

„Yra trijų pagrindinių spalvų pigmentai: švelni rožinė, ryški rožinė ir mėlyna. Jei vieną sezoną palaistysite mėlyną, kitą sezoną galite palieti kita spalva ir atspalvis bus kitoks“, – aiškina augintoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)