Tai unikalus augalas, kurį ne tik lengva auginti, bet ir paruošti. Be to, rabarbarai yra labai naudingi dėl juose esančios askorbo rūgšties ir vitamino B4.

Tačiau Baltijos šalys – toli gražu ne vienintelis kraštas, kur rabarbarai vertinami gana aukštai. Jis populiarus tiek Europoje, tiek Amerikoje, o Kinijoje jie auginami jau mažiausiai penkis tūkstančius metų. Kinai jį augino dideliais kiekiais ir brangiai pardavinėjo Europai, kur jis buvo vertinamas panašiai kaip šafranas ir opiumas.

Anglai taip pamėgo rabarbarus, kad 19-ojo amžiaus pabaigoje sukūrė specialią jų auginimo technologiją – prie žvakių šviesos. Pirmosios rabarbarų auginimo patalpos Jorkšyre atsirado dar 1877 metais. Nuo tada nedaug kas pasikeitė.

Saldusis atradimas

Kaip byloja legenda, toks paspartinto rabarbarų auginimo metodas atrastas atsitiktinai. Buvo 1817 metai, o veiksmo vieta – „Apothecaries’ Garden“, arba Čelsio vaistininkų sodas, kurį 1673 m. įkūrė Garbingoji vaistininkų draugija, užsiimanti vaistinių augalų dauginimu ir tyrimais. Rabarbarai, kurie tradicinėje kinų medicinoje naudojami mažiausiai nuo 270 m. pr. m. e., figūravo pirmosiose draugijos kolekcijose, rašo FR.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją