Augintojai juokauja, kad norint, jog po tradicinio kopūstų patiekalo nepūstų pilvo, reikia dėti kmynų.

Kalbant apie derlių, tai, pasak ūkininkų, jis šiemet nėra didelis, nes daržovės tai džiūvo, tai mirko. Nors derlius ne visur prastas, tačiau vėluoja.

„Šiuo metu kopūstų kilogramas kainuoja eurą. Jei perkama daugiau, tada po 80 ct. Turguje prašoma 20 ct už kilogramą daugiau nei pernai. Palyginimui, parduotuvėje jie kainuoja po 44 ct“, – sako pardavėja Modesta.

Tradicinis rauginimo receptas paprastas: kmynai, druska ir kopūstai. Tačiau norintys kitokio skonio, gali rinktis ir sudėtingesnius receptus.

„Daigai tiesiog užduso vandenyje – šaknys buvo vandenyje ir negavo deguonis. Mano laukuose derlius keturis kartus mažesnis nei įprastai“, – sako ūkininkas Mantas.

Nors rizikinga, tačiau žemdirbiai rizikuoja ir dar ne viską ima iš laukų. Viliasi, kad daržovės dar suks galvas.