UAB „Klaipėdos duona“ – ne tik visų klaipėdiečių pasididžiavimas, bet ir Lietuvos duonkepių tradicijų puoselėjimo bei kūrimo lyderė.
Kepykla įkurta 1977 m., nuo įkūrimo pradžios čia dirba geriausi duonos kepimo meistrai, jie duoną kepa pagal senolių plikytos duonos receptus, naudodami tik aukštos kokybės miltus, mieles, raugus ir plikinius.
Tai buvo pirmoji krašto kepykla, kurioje gaminant duoną naudotas garas. Prieš daugiau kaip keturis dešimtmečius įmonės technologų įdiegtas ir ištobulintas plikytos duonos kepimo procesas šiandien kinta nedaug. Geriausias duonkepystės tradicijas puoselėjantys patyrę UAB „Klaipėdos duona“ darbuotojai išsaugojo tai, kas vertingiausia, – natūralumą. Pagal tradicinę technologiją ruošiamai duonai nenaudojami konservantai bei kiti maisto priedai.
Dėl išskirtinio skonio ir aromato UAB „Klaipėdos duona“ produkciją žmonės greitai pamėgo ne tik Klaipėdos krašte, bet ir visoje Lietuvoje.