aA
Vokiškas žurnalas “PC Profesionell” testavo 75 paieškos sistemas. Rezultatai parodė, jog geriausias meta-paieškos sistemos “variklis” priklauso Olandijos firmai “Ixquick”.
"Ixquick"
“Ixquick” vienintelė gavo įvertinimą “labai gerai” dvejose svarbiausiose kategorijose – paieškos kokybės ir vartotojo sąsajos (interface) draugiškumo bei aplenkė antroje vietoje likusią populiariąją paieškos sistemą “Google”.

“Ixquick” yra paslaugesnė, čia daugiau kombinuotos paieškos galimybių ir vienos kalbos duomenų paieška patogesnė nei kitų sistemų. Todėl “Ixquick” – absoliutus šio testo nugalėtojas”, teigiama žurnale.

Paieškos sistemos testavimas - labai sudėtingas ir sunkus procesas. Tačiau žurnalas “PCpro” su vokišku kruopštumu atliko daug įvairios tematikos paieškų – muzikos, literatūros, informacinių technologijų, televizijos programų, istorijos ir ekonomikos. Kai sudėtingesni testai buvo vykdomi ieškant pilnų ir dalinių pavadinimų paieškose, “Ixquick” neretai vienintelis rasdavo ieškomas svetaines. Žurnalas taip pat giria “Ixquick” už minimalų grafikos naudojimą, draugišką pagalbos funkciją (paprastas formuluotes ir sistemos naudojimosi pavyzdžių aiškumą), taip pat už paieškos greitį.

Be paprastos paieškos, “Ixquick” gali ieškoti telekonferencijų, MP3 ir nuotraukų. Sistema veikia 12 kalbų (tarp jų JAV, vokiečių, anglų, prancūzų, ispanų ir olandų). “Ixquick” – firmą, kurioje dirba tik 5 darbuotojai – finansuoja “Holland Venture”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0