aA
Vokietijos ambasada praneša, kad Lietuvoje vyksta stažuotojų atranka Tarptautinei parlamentinei stipendijai Vokietijos Bundestage (parlamente) 2013 m. gauti.
Ieškoma gabių, jaunų lietuvių stažuotei Vokietijos parlamente
© DELFI (A.Didžgalvio nuotr.)

Konservatorius, Tarpparlamentinių ryšių su Vokietijos Federacine Respublika grupės pirmininkas Kęstutis Masiulis trečiadienį Seime susitinka su atstovais iš Vokietijos dėl tinkamų kandidatų atrinkimo Vokietijos Bundestago „Tarptautinei parlamento stipendijai“ (vok. santr. IPS) gauti. Delegacijai iš Vokietijos vadovauja Bundestago narys Alexanderis Ulrichas.

Stažuotės Bundestage metu 120 stipendininkų iš 28 valstybių bus suteikta galimybė, nuo 2013 m. kovo 1 d. iki liepos 31 d. susipažinti su parlamentine Vokietijos sistema. Jiems bus skirta visas išlaidas padengianti Vokietijos Bundestago stipendija.

Programos tikslas – betarpiškai susipažinti su politiniu gyvenimu ir demokratiniais sprendimų priėmimo procesais. Stipendininkai dirbs Bundestago nario biure ir bus vieno iš Berlyno universitetų studentai. Tai suteiks jiems galimybę lankyti paskaitas ir seminarus.

Programos globėjas - Vokietijos Bundestago prezidentas. Programa organizuojama kartu su trimis Berlyno universitetais. Vokietijos Bundestagas padengia visas kelionės, apgyvendinimo ir draudimo išlaidas bei kas mėnesį moka stipendiją.

Vokietijos ambasadoje Vilniuje nuo gruodžio mėn. bus galima pasiimti informacinės medžiagos apie stažuotę bei anketas, kurios reikalingos norint dalyvauti konkurse. Daugiau informacijos apie programą rasite ir interneto svetainėje: http://www.bundestag.de/ips.

Savo viešnagės Lietuvoje metu delegacija iš Vokietijos susitiks su politikos, verslo ir švietimo sričių atstovais. Numatytas susitikimas ir su buvusiais stipendininkais, kurio tikslas – palaikyti jau užmegztus kontaktus. Daugelyje valstybių yra įkurti buvusių stipendininkų klubai, puoselėjantys tarpkultūrinį dialogą ir sukuriantys buvusių stipendininkų tinklą. Lietuvoje buvusius Bundestago stipendininkus vienija asociacija „Lietuvos IPS klubas“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.