aA
Seimo nariai Žilvinas Šilgalis ir Ligitas Kernagis pripažinti apšmeižę socialdemokratus, kai žiniasklaidoje pareiškė, jog Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) galėjo finansuoti Algirdo Butkevičiaus ir Algimanto Salamakino keliones į Penkino ir Londono olimpines žaidynes.
Žilvinas Šilgalis
Žilvinas Šilgalis
© DELFI / Valdas Kopūstas

Tokį sprendimą trečiadienį priėmė Seimo Etikos ir procedūrų komisija, nedalyvaujant komisijos pirmininkui A. Salamakinui.

„Tai akivaizdus šmeižtas“, - posėdyje sakė Etikos ir procedūrų komisijos nariai.

Ž. Šilgalis „Laisvojo laikraščio“ straipsnyje pareiškė, kad prieš ketverius metus į Olimpines žaidynes važiavo A. Salamakinas su delegacija. L. Kernagis tame pačiame straipsnyje svarstė, kad LTOK kelionėmis į Olimpines žaidynes galimai atsidėkoja už atitinkamus Seimo narių balsavimus parlamente.

„Sunku pasakyti, tačiau aš manau, kad už tai, kad Seimo nariai balsuotų taip, kaip reikia LTOK. Nes Seimo Biudžeto komiteto posėdyje dalyvavo ir A. Poviliūnas. Šis klausimas buvo svarstomas pavasario sesijoje ir, aš pilnai tikiu, kad kai kas gavo bilietų, nes po komiteto svarstymo A. Poviliūnas su A. Butkevičiumi ir A. Salamakinu išėjo susikabinę vos ne rankutėmis. Manau, kad ten ryšiai ir įtaka yra“, - teigė L. Kernagis.

LTOK informavo Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, jog komitetas nėra finansavęs Seimo narių dalyvavimo Pekino ir Londono olimpinėse žaidynėse.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.