aA
Verslo imperija – ne vienintelė vieta, kur Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas investuoja savo pinigus. Milijonierius ir jo žmona Jolanta Blažytė rinkimams iš savo kišenės skyrė 120,5 tūkst. Lt.
V.Uspaskichas su žmona rinkimams iš savo kišenės skyrė 120,5 tūkst. Lt
Viktoras Uspaskichas ir Jolanta Blažytė
© DELFI

J. Blažytė su V. Uspaskichu Darbo partijos politinės kampanijos sąskaitą papildė dviem aukomis po 21,75 tūkst. Lt – tai maksimali įstatymo leidžiama suma. Tuo tarpu pats „darbiečių“ lyderis pasirinktiems kandidatams į Seimą atseikėjo dar po 4-10 tūkst. Lt.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) skelbiamais duomenimis, V. Uspaskichas pavienių Darbo partijos kandidatų į Seimą rinkimines sąskaitas papildė iš viso 77 tūkst. Lt.

Dosniausias partijos lyderis buvo Dangutei Mikutienei, Valentinui Bukauskui ir Kęstučiui Daukšiui – šie trys politikai iš V. Uspaskicho gavo po 10 tūkst. Lt.

VRK duomenimis, 7 tūkst. Lt „darbiečių“ lyderis skyrė Artūrui Paulauskui, 6 tūkst. – Sauliui Girdauskui, po 5 tūkst. – Vydui Gedvilui, Šarūnui Biručiui, Petrui Narkevičiui, Alfonsui Petrauskui, Danguolei Martinkienei ir Birutei Boreikinai. Kukliausią 4 tūkst. Lt sumą iš partijos vedlio gavo Raimundas Paliukas.

Visus pavienius „darbiečius“ V. Uspaskichas pinigais apdalijo per dvi dienas, prieš pat antrąjį Seimo rinkimų turą: spalio 25-26 dienomis. Visi jie antrajame ture vienmandatėse apygardose grūmėsi dėl Seimo nario kėdės. Tiesa, sėkmė lydėjo ne visus.

Iš dvylikos V. Uspaskicho tiesiogiai finansuotų kandidatų, Seimo nario mandatą antrajame ture iškovojo penki: D. Mikutienė, Š. Birutis, V. Bukauskas, P. Narkevičius ir R. Paliukas. Likę septyni kandidatai didesne ar mažesne persvara nusileido konkurentams.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.