aA
Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) lyderis Valdemaras Tomaševskis atskleidė, kad jo vadovaujama partija, be jau gautos energetikos ministro kėdės, išsiderėjo Seimo vicepirmininko postą ir keturis viceministrų portfelius. LLRA atstovai, anot jo, dirbs viceministrais keturiose ministerijose.
Jaroslaw Narkiewicz, Valdemaras Tomaševskis
Jaroslaw Narkiewicz, Valdemaras Tomaševskis
© DELFI / Tomas Vinickas

Lenkijos naujienų agentūrai PAP V. Tomaševskis teigė pirmadienį sutaręs, kad LLRA deleguotų viceministrų turėtų sulaukti Žemės ūkio ministerija (ŽŪM), Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM), Susisiekimo bei Kultūros ministerijos.

„Pasiekėme mūsų nusistatytus minimalius tikslus“, - sakė V. Tomaševskis.

Visos minėtos ministerijos LLRA buvo įvardintos prioritetinėmis dar prieš Seimo rinkimus. Tuomet V. Tomaševskis ŽŪM, ŠMM ir Susisiekimo ministeriją nurodė tarp tų, kurių valdymo LLRA labiausiai norėtų patekusi į valdančiąją daugumą.

DELFI primena, jog LLRA paskutinioji prisijungė prie naujosios valdančiosios daugumos. Iš pradžių LLRA reikalavo tokių pat sąlygų, kokioms į koaliciją įtraukta didesnę frakciją Seime turinti „Tvarkos ir teisingumo“ partija, t.y. dviejų ministrų portfelių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.