aA
Kalėdų nuotaikai sukurti uostamiesčio valdžia gatvių papuošimams ir pagrindinei miesto eglei įžiebti žada išleisti 224 tūkst. litų.
Klaipėdoje įžiebta Kalėdų eglė
Klaipėdoje įžiebta Kalėdų eglė
© N.Jankausko nuotr.

Teatro aikštėje jau stovi Kalėdų eglė, netrukus Atgimimo aikštėje atsiras nauji tūriniai papuošimai, kurie turėtų traukti miestiečių akį.

„Tai bus įdomūs miesto akcentai, sunku nusakyti, kaip tai atrodys, bet mes tokių tūrinių papuošimų dar neturėjome. Juos nuomosimės ir tai kainuos beveik 10 tūkst. litų“, – aiškino savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Netrukus žibintų girliandos įsižiebs Tiltų, Turgaus, Naujojo Sodo, S.Daukanto, Sukilėlių gatvėse.

„Žibintų girliandomis įrėminsime naujai restauruotą Dramos teatro fasadą. Šiais metais daugiau apšviesime pačią aikštę, pakabinsime daugiau girliandų medžiuose“, – tikino I.Šakalienė.

Žadama šviesų girliandomis papuošti M.Mažvydo alėją, kalėdinės šviesos įsižiebs ir Melnragėje.

„Vienas rotarių klubas pasisiūlė papuošti eglutes Herkaus Manto ir S.Daukanto gatvių sankryžoje“, – sakė I.Šakalienė.

Iš viso Kalėdų papuošimams bus išleista 160 tūkst. litų. Pagrindinės miesto Kalėdų eglės įžiebimui ir pastatymui savivaldybė išleido 54 tūkst. litų. Šiais metais uostamiesčio eglutė pasižymės ir išskirtiniais papuošimais. Be tradicinių žaisliukų ir kaspinų, ji bus puošiama ir LED apšvietimo lemputėmis bei moderniomis šviesos blykstėmis.

„Klaipėda“