aA
Buvusiam Pagėgių merui, naujajam Seimo pirmininko pavaduotojui "tvarkiečiui" Kęstui Komskiui nepavyksta atsikratyti korupcinio šešėlio, lydinčio jį nuo pat rinkimų į Seimą pradžios, rašo „Lietuvos rytas“.
Kęstas Komskis
Kęstas Komskis
© DELFI / Valdas Kopūstas

Dviejose bylose rinkėjų papirkinėtojai rusniškis 43-ejų Viktoras Mertinsas, šilutiškiai 46-erių Nijolė Žikienė ir 48-erių Algimantas Vidutis neišsigynė už atlygį išankstinio balsavimo dieną pirmajame rinkimų ture vilioję gyventojus atiduoti savo balsus už K.Komskį.

Įrodymų nuteisti V.Mertinsą pakako - jam skirta 5200 litų bauda.

A.Vidutis ir N.Žikienė dar laukia atidėto teismo posėdžio, nes į pirmąjį pastaroji atėjo girta. Ši moteris dirbo ne tik vienmandatininko K.Komskio naudai, bet rinkėjus papirkinėjo ir už Darbo partijos kandidatų sąrašą, o jame - už "darbietę" Lijaną Jagintavičienę.

N.Žikienė ir A.Vidutis yra "darbiečiai". Po šios purvinos rinkimų istorijos buvo perrinkta visa "darbiečių" skyriaus taryba, bet įtarimų dar neatsikratė.

Dabar prieš teismą stos antrojo Seimo rinkimų turo „herojės” šilutiškės – niekur nedirbanti 26-erių Šarūnė Mišinskaitė ir bendrovės „Šilutės baldai” darbuotoja 36-erių Rita Šertvytienė. Jos jau prisipažino dirbusios „tvarkiečio” K.Komskio naudai, spėjusios po 20 litų sumokėti 25 rinkėjams, ir dabar dėl to gailisi.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.