aA
Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas ketvirtadienį nuo pareigų nušalino 6 muitininkus. Trečiadienį nuo ankstaus ryto pradėjus sulaikymus, vakare įtariamųjų skaičius siekė 30. Prokuratūra nusprendė prašyti teismo nušalinti ir likusius 24 įtariamuosius. Teismas praneša, kad šiuo metu sprendžiamas muitininkų nušalinimo klausimas.
Korupcija įtariamų 30 muitininkų byloje teismas nuo pareigų nušalino 6
© DELFI

Ši byla įvardyta didžiausia korupcinio pobūdžio byla Lietuvos muitinės istorijoje.

Nuo trečiadienio ryto pradėjus įtariamųjų sulaikymus, iki vakaro už grotų atsidūrė 30 asmenų. Dar ar keli įtariamieji nebuvo sulaikyti, tačiau Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Martynas Jovaiša ketvirtadienį DELFI sakė, kad prognozuoti koks bus tikslus įtariamųjų skaičius dar anksti.

„Kol kas nuspręsta į teismą kreiptis tik dėl nušalinimų nuo pareigų. Dėl iki šiol sulaikytų muitinės pareigūnų suėmimo nebus kreipiamasi“, - sakė M. Jovaiša.

Trečiadienį buvo pranešta, jog po keturis mėnesius trukusio tyrimo kelias dešimtis muitininkų sulaikė Muitinės departamento Tarnybinių tyrimų tarnybos, Muitinės kriminalinės tarnybos ir Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.