aA
Kauno miesto apylinkės teismas pirmadienį pradėjo svarstyti antstolės Audronės Adomaitienės prašymą 30 parų areštuoti bendrijos „Viltis“ ir Vladimiro Romanovo įkurtos „Žmonių partijos“ pirmininkę Joaną Šimanauskienę. Moteris kaltinama nesumokanti skirtos baudos bei neapleidžianti Kauno savivaldybės bendrijai „Viltis“ skirtų patalpų.
Joana Šimanauskeinė
Joana Šimanauskeinė
© DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

Dar 1997 metais Kauno miesto savivaldybė bendrijai „Viltis“, kuri rūpinasi neįgaliais žmonėmis, perdavė 1500 kv. metrų patalpas Partizanų gatvėje, tačiau 2010 metų rugpjūčio pabaigoje Kauno miesto tarybos sprendimu nuoma buvo nutraukta, o J. Šimanauskienės vadovaujama bendrija įpareigota palikti patalpas.

Tačiau tai nepadaryta iki šiol. J. Šimanauskienei buvo skirta 1000 Lt bauda, kuri taip pat dar nesumokėta.

„Patalpų negrąžiname, nes turime organizaciją, veikiančią organizaciją. Turėjome panaudos sutartį iki 2018 metų. (...). Sutartis buvo nutraukta skubos tvarka“, - savo poziciją neapleisti patalpų aiškino bendrijos „Viltis“ pirmininkė.

Antstolės padėjėjas Vytautas Jakštys pirmadienį Kauno miesto apylinkės teismui įteikė prašymą J. Šimanauskienei be baudos skirti ir 30 parų areštą. Kiek netikėtai teismas patenkino J. Šimanauskienės prašymą ir surengė uždarą posėdį, tačiau teismo procese buvo nuspręsta padaryti pertrauką. Kitas teismo numatytas ketvirtadienį.

Iki to laiko J. Šimanauskienė žada sumokėti skirtą baudą ir pateikti derybų su Kauno savivaldybe dokumentus. Teisme J. Šimanauskienė tikino, kad pirmadienį buvo susitikusi su Kauno meru ir ieškojo išeities iš susidariusios padėties.

Kauno savivaldybei atstovavusi teisininkė Daiva Gineikaitė teigė, kad bendrija „Viltis“ apleido jai nemokamai suteiktas patalpas, nemokėjo komunalinių mokesčių.

Tuo tarpu J. Šimanauskienė atmeta kaltinimus ir teigia, kad savivaldybės suteiktos patalpos yra labai senos, o rekonstrukcijai nebuvo išduotas leidimas. Be to, bendrija „Viltis“ savo jėgomis nepajėgi remontuoti savivaldybei priklausančių patalpų.

Taip pat kartu su vienu turtingiausių Lietuvos verslininkų V. Romanovu nesėkmingai į Seimą bandžiusi patekti J. Šimanauskienė įsitikinusi, kad prašymas jai skirti areštą yra nepagrįstas.

„Areštas? Aš manau, kad nesu tas nusikaltėlis, kurį reikėtų areštuoti. Ar ne? Ar jūs manote, kad aš esu iš tos kategorijos?“, - klausė J. Šimanauskienė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.