aA
Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) finansavimas nepakankamas, o kartais tiesiog juokingas, Seime pareiškė „darbietis“ Artūras Paulauskas. Anot jo, STT direktoriaus telefoninių pokalbių limitas – vos 10 litų.
STT direktorius „valdišku“ telefonu gali prakalbėti 10 litų
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Tokius skaičius A. Paulauskas pažėrė svarstant kitų metų valstybės biudžetą.

„Vyriausybės programoje kova su korupcija laikoma viena iš prioritetinių sričių. Tačiau matant STT finansavimą, galima konstatuoti, kad jis yra nuolat mažinamas. (...) 2008 m., šiai tarnybai buvo skiriama apie 26 mln. Lt. O šiame biudžete – vos 19 mln. Suprantama, kad nesant pakankamo finansavimo, užtikrinti efektyvią kovą su korupcija yra labai sunku. Šita suma yra skiriama atlyginimams, pensijoms. O veiklai lieka visai nedaug. Galiu tiktai tokį vieną pavyzdį paminėti: kad STT direktoriaus limitams telefoniniams pokalbiams yra 10 litų“, - kalbėjo A. Paulauskas.

STT atstovė Julija Antanaitienė DELFI patvirtino, kad „darbiečio“ pateikti skaičiai yra tikslūs. Tiesa, bendras telefoninių pokalbių limitas STT vadovui – 20 Lt. Mat jis gali 10 Lt per mėnesį prakalbėti mobiliuoju telefonu ir dar 10 Lt – fiksuotu.

Tačiau finansų ministras Rimantas Šadžius nepritarė raginimams didinti STT finansavimą.

„Aš vietoj STT pavadinimo galėčiau įdėti ir Valstybės saugumo departamentą, ir Muitinės departamentą, ir policiją. Kaip žinote, per sunkmečio metus atlyginimai buvo mažinami visur. Aš neskirstyčiau išlaidų atlyginimams ir veiklai. Nes išlaidos atlyginimams taip pat finansuoja tų žmonių veiklą, tų žmonių darbą. Aš esu priešininkas to, kad atskiros institucijos problemos būtų sprendžiamos pirmiau negu visų kitų institucijų, kurios iš esmės nėra niekuo blogesnės“, - replikavo R. Šadžius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.