aA
Įtampa tarp koalicijos partnerių auga. Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas vienoje televizijos laidoje pareiškė, kad socialdemokratai bandė išardyti Darbo partiją ir siūlė nuo 100 iki 200 tūkst. litų už tai, kad pereitų į jų pusę.
V.Uspaskichas: socialdemokratai siūlė nuo 100 iki 200 tūkst. litų, kad Darbo partijos nariai pereitų pas juos
© DELFI / Valdas Kopūstas

„Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ dalyvavęs V. Uspaskichas negailėjo piktų žodžių koalicijos partneriams socialdemokratams. Laidos vedėjo Edmundo Jakilaičio paklaustas, kiek Darbo partija siūlo už vieną Seimo nario balsą, kad jam, Vytautui Gapšiui ir Vitalijai Vonžutaitei būtų palikta teisinė neliečiamybė, V. Uspaskichas tikino, kad tikrai neatsirastų nė vieno Seimo nario, kuriam būtų pasiūlytas bent litas.

E. Jakilaičiui užsiminus, kad kai kurie įtakingi socialdemokratai kalbėjo, kad sumos siekia iki 10 tūkst eurų už vieną balsą, V. Uspaskichas atkirto: „Tegul įtakingi socialdemokratai prisimena tuos laikus, kai draskė Darbo partiją ir siūlė nuo 100 iki 200 tūkst. litų už tai, kad pereitų į jų frakciją“.

Paprašytas įvardinti nors vieną tokio pasiūlymo sulauksį žmogų, V. Uspaskichas atsakė: „Tegul patys žmonės kalba“.

Darbo partijos lyderis sakė nemanantis, kad jam gresia kalėjimas, nes neva juodosios buhalterijos byloje jo pavardė nefigūruoja. Labiausiai jam gaila V. Gapšio ir V. Vonžutaitės.

„Man gaila jaunimo ir aš galėčiau net įmonę kokią savo parduoti ir sumokėti tiek, kiek nori, kad tik juos paliktų ramybėje“, - sakė Darbo partijos lyderis.

Antradienį Darbo partijos iniciatyva Seime mažiausiai iki ketvirtadienio atidėtas balsavimas dėl Darbo partijos vadovo V. Uspaskicho ir dar dviejų "darbiečių" neliečiamybės panaikinimo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.