aA
Ketvirtadienį Prezidentūroje Vilniuje įvyksiančiuose „Globalios Lietuvos apdovanojimuose 2012" pirmą kartą bus pagerbti šviesiausių Lietuvos protų - mokslo, verslo, meno ir kultūros atstovų - profesiniai pasiekimai, jų indėlis, stiprinant šalies pozicijas pasaulyje.
Prezidentūroje bus apdovanoti geriausi lietuviai profesionalai
© DELFI / Tomas Vinickas

Apdovanojimams iš viso pateikti 48 kandidatai iš 18 šalių, jie teikiami keturiose kategorijose: verslo ir vadybos, mokslo ir technologijų, meno ir kultūros bei už viso gyvenimo pasiekimus, pranešė viešosios įstaigos „Global Lithuanian Leaders" direktorė Dalia Venslovaitė-Petkevičienė.

Į Vilniuje rengiamas iškilmes atvyks apdovanojimams nominuoti antropologė, orangutangų tyrinėtoja profesorė Birutė Galdikas, Kalifornijos universiteto profesorius, informatikas Algirdas Avižienis.

Vilniuje taip pat laukiama užsienyje dribančių savo sričių profesionalų iš Honkongo, JAV, Jungtinės Karalystės, Šveicarijos, Švedijos, Belgijos, Nyderlandų, Danijos, Ukrainos.

Prie apdovanojimų organizavimo prisidėjo Užsienio reikalų ministerija, viešoji įstaiga „Versli Lietuva".

Globalios Lietuvos lyderiai - tarptautinis socialinis tinklas, vienijantis įvairių sričių profesionalus ir karjeros aukštumas užsienyje bei Lietuvoje pasiekusius lietuvius. Savo srities profesionalų bendruomenę sudaro žmonės iš daugiau nei 100 pasaulio miestų.

Aukštas vadovaujančias pareigas, tarptautinės patirties versle turintys žmonės ir vidutinio lygmens profesionalai dalijasi savo profesine patirtimi, ryšiais, žiniomis, padeda identifikuoti naudingus kontaktus verslo plėtrai užsienyje ir susisiekti su jais, prisideda prie Lietuvos žinomumo pasaulyje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.