aA
Neringos mero Antano Vinkaus laukia dar viena karjeros galimybė. Teigiama, kad Neringos merui siūlomas premjero Algirdo Butkevičiaus patarėjo postas.
Antanas Vinkus
Antanas Vinkus
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Žinomas medikas ir buvęs diplomatas premjerui turėtų patarinėti sveikatos apsaugos klausimais, rašo „Klaipėda“.

Apie tai, kad A.Vinkus galėtų tapti premjero patarėju, Lietuvos socialdemokratų partijos lyderis A.Butkevičius prasitarė sveikindamas Neringos merą su jubiliejumi. Pats A.Vinkus tikino, kad siūlomų pareigų neatsisakytų. „Jei bus toks premjero sprendimas, tai priimsiu kaip mano darbo patirties ir pasitikėjimo manimi įvertinimą“, – teigė A.Vinkus.

Po Seimo rinkimų A.Vinkus buvo minimas kaip galimas kandidatas į Sveikatos apsaugos ministerijos vadovus. Tačiau ministru tapo kitas įtakingas socialdemokratas – Vytenis Andriukaitis. V.Andriukaitis patvirtino, kad A.Vinkaus kandidatūra yra labai rimtai aptarinėjama. „Mano žiniomis, tokia diskusija yra, bet šis sprendimas yra premjero kompetencijoje“, – pastebėjo V.Andriukaitis.

Premjeras A.Butkevičius vakar neslėpė, kad su A.Vinkumi faktiškai sukirsta rankomis ir partijos bičiulis netrukus turėtų imtis persikraustymo į sostinę.

Vidutinis premjero patarėjo atlyginimas siekia 5,6 tūkst. litų, neatskaičius mokesčių. Neringos meras vidutiniškai kas mėnesį gaudavo 5,4 tūkst. litų, neatskaičius mokesčių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.