aA
Kol kas neaišku, kas užims Lietuvos ambasadoriaus Baltarusijoje pareigas, kandidato į šias pareigas ieškoma, antradienį sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.
Lietuvos ambasadorius Baltarusijoje dar neaiškus
Linas Linkevičius
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

"Kai bus aišku, tikrai paskelbsime, supraskite. Kai tiktai surasime, viskas bus savo laiku, turėkime kantrybės", - po susitikimo su premjeru, klausiamas, gal jau aiškus kandidatas į Lietuvos ambasadorius kaimyninėje valstybėje, sakė L. Linkevičius.

ELTA primena, kad Baltarusijoje laisva Lietuvos ambasadoriaus vieta liko po to, kai Prezidentė Dalia Grybauskaitė gruodžio pradžioje iš šių pareigų atšaukė šias pareigas ėjusį L. Linkevičių. Pagal šalies vadovės dekretą, buvęs krašto apsaugos ministras L. Linkevičius ambasadoriaus Baltarusijoje pareigas pradėjo eiti nuo 2012 metų liepos 24 dienos.

L. Linkevičius buvo pakviestas dirbti į bendrapartiečio Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininko Algirdo Butkevičiaus vadovaujamą 16-ąją Vyriausybę.

Pagal įstatymus ambasadorius skiria ir atleidžia prezidentas Vyriausybės teikimu.

Kad pasienyje su Baltarusija dabar nėra eilių, nereiškia, kad problema išspręsta

Užsienio reikalų ministras L. Linkevičius nemano, jog eilių pasienyje su Baltarusija problema yra išspręsta - tam esą reikia įgyvendinti strateginius sprendimus.

"Neužleisime šitų dalykų. Matote, tai ne vienkartinis procesas - gali nuvažiuoti, sutvarkyti eiles, tačiau viskas liks (...) Tai, kad dabar nėra eilių, nereiškia, kad problema yra išspręsta. Ji tikrai dar neišspręsta, bet yra planas, kaip ją išspręsti", - antradienį po darbo susitikimo su Premjeru Algirdu Butkevičiumi kalbėjo jis.

Ministro teigimu, sprendžiant problemas pasienio punktuose su Baltarusija reikia abipusių, ilgalaikių strateginių sprendimų - gerinti postų infrastruktūrą, įgyvendinti elektroninės sienos projektą, taip pat prabilta apie papildomų naujų kontrolės punktų įkūrimą.

"Jau minėjome, kas ten turi būti daroma - turi būti ilgalaikiai, strateginiai sprendimai (...), tarp abiejų pusių yra supratimas, tik reikia jį realizuoti, pastatyti ant konkrečių bėgių ir padaryti. Nėra taip lengva viską padaryti, bet yra planas", - sakė L. Linkevičius.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.