aA
Dienraščio „Respublika“ žurnalisto Juliaus Girdvainio sutuoktinė Dalia Girdvainienė dirba „Drąsos kelio“ frakcijos seniūnės Neringos Venckienės padėjėja-sekretore Seime. Pats J. Girdvainis su „Drąsos keliu“ dalyvavo Seimo rinkimuose, tačiau žurnalistas teigia interesų konflikto čia neįžvelgiantis.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė
© DELFI / Tomas Vinickas

„Kadangi N. Venckienę aš pažįstu, jai reikėjo žmogaus, kuris išmano socialinius reikalus. Mano žmona dirba Vaikų socializacijos centre ir jai patarinės. Jūs suprantate, kad poniai N. Venckienei tos temos irgi aktualios“, - DELFI teigė J. Girdvainis bei pridūrė nematantis problemų, jog jo sutuoktinė dirba Seimo narės padėjėja.

Žurnalistas sako, kad rašydamas straipsnius jis vengia su „Drąsos keliu“ susijusių temų. Vis dėlto Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius teigia pamenantis, kad J. Girdvainis temoms, susijusioms su „Drąsos keliu“ ir N. Venckienės istorija, skyrė nemažai dėmesio, todėl bet koks asmeninis interesas, anot jo, visuomet yra problema.

Remiantis Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksu, kiekvienas žurnalistas turi būti laisvas ir nepriklausomas.

Primenama, kad J. Girdvainis „Drąsos kelio“ kandidatų sąraše dalyvavo rinkimuose į Seimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.