aA
Per komisariatų statybas aukšti policijos pareigūnai nuo valstybės galimai nusuko beveik 7,5 mln. litų, sekmadienį pranešė TV3 televizijos laida „Savaitės komentarai“.
Tyrimas policijoje: statant komisariatus galimai išgrobstyta 7,5 mln. Lt
© DELFI skaitytojo nuotr.

Anot laidos, policijos Imuniteto valdybą sudomino komisariatų statybos Vilniuje bei Ukmergėje ir komisariato rekonstrukcija Anykščiuose.

Kaip pavyzdį „Savaitės komentarai“ pateikia komisariatą Ukmergėje, kurio statyba kainavo beveik 17 mln. litų. Esą už komisariato įrengimą mokėta tokiomis kainomis, už kokias tuo metu buvo įrengiami aukščiausios klasės biurai.

Imuniteto valdyba esą nustatė, kad nuo valstybės Vilniaus, Ukmergės ir Anykščių komisariatų statybos bei rekonstrukcijos eigoje galimai nusukta beveik 7,5 mln. Lt, o įtarimai pareikšti dviem buvusiems policijos Logistikos centro darbuotojams, vienam ten tebedirbančiam asmeniui, o taip pat – trims rekonstrukciją bei statybas vykdžiusios įmonės darbuotojams ir pačiai darbus atlikusiai įmonei.

„Jie įtariami visu spektru nusikaltimų, - „Savaitės komentarams“ teigė Imuniteto valdybos viršininkas Donatas Malaškevičius. - Ir turto iššvaistymas, ir sukčiavimas, ir piktnaudžiavimas, ir dokumentų klastojimas.“

Tiesa, įtariamų asmenų ir bendrovės policija neįvardija.

Pinigai, anot tyrimo, buvo plaunami 2004-2008 m., teigia „Savaitės komentarai“. Tuometis policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius buvusiems pavaldiniams metamus kaltinimus vertina atsargiai.

„Reikia palaukti teismo. Tuomet bus aišku, ar ten padaryti pažeidimai, ar ne. Visus tuos metus Valstybės kontrolė tikrino mūsų veiksmus, ir jie nerado jokių pažeidimų“, - „Savaitės komentarams“ sakė V. Grigaravičius.

Televizijos laidos šaltinių duomenimis, tyrime „įsipainiojęs“ ir pats buvęs generalinis komisaras. Esą jis siekė, kad statybos būtų perkamos be viešo konkurso, įslaptinant pirkimą atskiru policijos specialiųjų ekspertų komisijos sprendimu. Tačiau tuometis šios komisijos vadovas Vizgirdas Telyčėnas esą nepakluso raginimui įslaptinti konkursą. Anot laidos, tuomet įslaptinti konkursą ėmėsi pats V. Grigaravičius, o konkursą laimėjo bendrovė „Garantas“, turinti Valstybės saugumo departamento leidimą statyti slaptumo režimo reikalaujančius objektus su areštinėmis.

Paprašytas pakomentuoti „Garanto“ sėkmė policijos statybų pirkimuose, V. Grigaravičius teigė negalintis apie tai svarstyti.

„Iš kur aš žinau? Taigi ne aš tuos konkursus organizuodavau, rengdavau“, - kalbėjo buvęs generalinis komisaras.

Paklaustas apie savo santykius su „Garanto“ savininku Petru Vasiliausku, jis šiuo klausimu nusistebėjo. „Kas čia, tardymas? Aš esu privatus asmuo ir nenoriu kalbėti su jumis“, - pareiškė V. Grigaravičius.

P. Vasiliauskas savo įmonės sėkmę taip pat komentavo atsargiai. „Tada tik darbiniai“, - savo santykius su V. Grigaravičiumi nusakė „Garanto“ savininkas. Šis verslininkas, anot „Savaitės komentarų“, siejamas su socialdemokratų partija.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.