aA
Pasienio zonoje su pažįstamu kelkraštyje šnektelėjusio Seimo pirmininko pavaduotojo Kęsto Komskio automobilis buvo patikrintas pasieniečių.
Kęstas Komskis
Kęstas Komskis
© DELFI / Valdas Kopūstas

Kaip rašo „Lietuvos žinios“, savaitgalį į namus Žukų kaime (Pagėgių savivaldybė) grįžęs parlamento vicepirmininkas "tvarkietis" K.Komskis sulaukė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų dėmesio. Jie sustabdė ir patikrino į renginį gretimame mieste skubančio Seimo nario automobilį. Pasieniečiai aiškina, kad tai buvo įprastas patikrinimas.

Paklaustas apie susidūrimą su pasieniečiais, K.Komskis pasakojo, kad važiuodamas automobiliu į renginį Pagėgiuose sustojo pagrindiniame Žukų kelyje pasikalbėti su vienu pažįstamu. "Buvome susitarę, susitikome, išlipome, pasišnekėjome. Paskui sėdau važiuoti, ir pasieniečiai sustabdė", - pasakojo parlamentaras.

Klausiamas, kodėl su pažįstamu susitarė susitikti kelyje, K.Komskis ėmė aiškinti, kad pažįstamas jį tiesiog susistabdė. K.Komskis teigė nežinantis, kodėl jį sustabdė pasieniečiai. "Atvirai pasakius, šis kelias nėra pasienio zona. Tačiau ten netoli jau prasideda pasienio zona", - aiškino jis. Pasak K.Komskio, pareigūnai tik patikrino jo dokumentus. Kaime netoli Rusijos sienos gyvenantį K.Komskį kartkartėmis sustabdo pasieniečiai. "Stabdo, bet negaliu pasakyti, kad labai dažnai. Nepatogumų tai nesukelia. Visa savivaldybė - pasienyje, visą laiką stabdo, nieko čia tokio", - tikino jis.

VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos vado pavaduotojas Gintaras Slivinskas nekonkretizavo, kodėl patruliuojantys pareigūnai sustabdė ir patikrino K.Komskio dokumentus bei automobilį. "Pareigūnai nusprendė patikrinti, ir viskas", - nedaugžodžiavo jis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.