aA
Antradienį Į Tarptautinių kelių transporto sąjungos (IRU) Maskvoje organizuojamą tarptautinę konferenciją išvyksta Seimo Darbo partijos frakcijos narys Ričardas Sargūnas.
Ričardas Sargūnas
Ričardas Sargūnas
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Tiesa, išleisti jį į šią komandiruotę norėjo ne visi parlamento vadovybėje, rašo „Lietuvos žinios“.

Vykti į šią komandiruotę Seimo valdyba taip pat delegavo ir parlamento pirmininko pavaduotoją Jaroslavą Narkevičių. Jį į renginį pakvietė Rusijos Valstybės Dūmos vicepirmininkas. Tačiau dėl asmeninių priežasčių J.Narkevičius vakar kelionę atšaukė.

Ši komandiruotė sukėlė nemažai klausimų Seimo opozicijos atstovams. Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius buvo prieš, kad parlamentarai vyktų į konferenciją Maskvoje. Jam abejotinas atrodo renginio turinys. Pasak konservatoriaus, aiškiai nebuvo išdėstyti motyvai, kodėl reikia jame dalyvauti, svarstyti teisės aktus.

"Antra, jeigu tai yra Seimo delegacija, ne asmeniniai kvietimai, tokiu atveju turi važiuoti valdančiosios koalicijos ir opozicijos atstovai. Trečias dalykas, man pasirodė, kad pats kelionės finansavimas kelia klausimų. Jeigu gerai atsimenu, kelionę buvo pasiruošusi finansuoti "Linava", - aiškino A.Kubilius. Seimo valdybos sprendime apmokėti komandiruotės išlaidas pavesta Seimo kanceliarijai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.