Kiekvienais metais Palangos lenktynėse galima išvysti vis galingesnių ir įdomesnių automobilių, o taip pat ir vis daugiau ypač greitų lenktynininkų tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio. Šie metai – ne išimtis. Šioms varžyboms prie „LG OLED & RIMO Adero“ komandos prisijungė legendinių 24 val. „Le Mans“ varžybų lenktynininkas Benjaminas Barkeris, o prie „Stateta Bro-Toks by Ignera“ komandos jau antrą kartą prisijungia ypač greitas Anders Fjordbach, kuris praėjusiais metais lenktynių metu net keturis kartus pagerino trasos rekordą, o vakar vykusios kvalifikacijos metu pademonstravo, kad galimybių ribos dar nėra pasiektos ir trasos įveikimo laiką pagerino dar kartą.

Būtina paminėti, kad Palangoje specialiai šioms lenktynėms sukurtoje trasoje žiba ne tik užsienio vairuotojai, tačiau ir lietuviai, mat kelios sekundės prieš danui užfiksuojant naują greičiausią rezultatą, įvyko dar vienas trasos rekordo pagerinimas – lenktynininkas Karolis Jovaiša trasą įveikė per 1 min. 05,410 sek. (ankstesnis rekordas 1 min. 05.425 sek.). Vis tik lyderio pozicijos kvalifikacijoje prarasti nenorėjęs ir iškart už K. Jovaišos važiavęs A. Fjordbach jau po kelių sekundžių atsikovojo rekordininko vardą pademonstravęs 1 min. 05.299 sek. rato įveikimo rezultatą.

Tiesa, šiose lenktynėse trasoje skuos ir 22-ejų lenktynininkas iš Nyderlandų Maxas Tubbenas. Šiemet jis kartu kovos dėl „Baltic Caps“ komandos pergalės, kuri jos sieks su BMW M4 Silhouette“. O prie „Nebankrutuok.lt-Club Exit by RD Signs“ komandos šiemet prisijungia patyręs lenktynininkas iš Šveicarijos Tim Müller.

Įprastai skaičiuojama, kad 1006 kilometrus, arba 373 ratus trasos, kurios vieną ratą sudaro 2682 metrai, ratus lenktynininkai įveikia per maždaug 9 valandas. Vis tik šiemet lenktynininkai tai padarė rekordiškai greitai ir visą distanciją įveikė per 8 val. 4 min.

Lenktynių istorijoje jau ne kartą yra fiksuoti ir gerokai greitesni įveikimo laikai, o 2022 m. pasiektas naujas lenktynių trukmės rekordas – 8 val. 20 min. 44,726 sek. Jį užfiksavo lenktynių nugalėtoja „Circle K – Lesta Racing Team“ komanda, kurios sportininkai Julius Adomavičius, Ignas Gelžinis, Marijus Mazuch ir Eimantas Navikauskas vairavo „Audi R8 LMS“ automobilį.