Į greitesniąją, sprinto rungtį, pirmi pajudėję priekiu varomų automobilių klasės atstovai laikus fiksavo dar drėgnoje trasoje, bet iškart patvirtino faktą, kad sukibimas yra išties puikus – pirmąją vietą pelnęs Sergej Finenko, trijų kilometrų sprinto trasą įveikė vos per 1 min 56,9 s. Galu varomų automobilių klasėje pergalę išplėšęs Karolis Vainalavičius demonstravo beveik identišką tempą – 1 min 56,5 s.

Jau visiškai išdžiūvusioje trasoje konkuravę, visais ratais varomų automobilių klasės dalyviai kartelę pakėlė dar aukščiau – ant aukščiausiojo podiumo laiptelio stojęs Daivaras Juškys, trasą įveikė per 1 min 52,3 s. Diktuodamas panašų tempą jis pergalę pelnė ir OPEN4WD klasėje. Greičiausiąjį dienos važiavimą atliko paskutinieji sprinto trasą įveikę OPEN2WD klasės dalyviai – pirmąją vietą iškovojęs Tomas Buškevičius greičiausią važiavimą įveikė per 1 min 49,5 s. Šiam dalyviui tai pat priklausė ir greičiausias slalomo rungties laikas.

Pasak organizatorių, dalyvių gausa išties nustebino – nepaisant ganėtinai nežiemiškų sąlygų, dalyvių limitas buvo pasiektas gana greit ir beliko nespėjusius užsiregistruoti kviesti jau į antrąjį etapą vyksiantį gruodžio 1 dieną. „Kuo labiau stengiamės varžybas akcentuoti kaip skirtas kiekvienam, pagrindinis renginio tikslas - suteikti galimybę žmonėms lavinti įgūdžius uždaroje lenktynių trasoje ir tuo pačiu suteikti jiems šansą trasos įveikimo laikus pasilyginti su kitais dalyviais. Čempionato prizininkais yra tapę ir dalyviai su paprastais šeimyniniais automobiliais, varžybose debiutavę tik pirmą kartą, tad sportinis automobilis ar profesionalaus lenktynininko vairavimo įgūdžiai mūsų varžybose tikrai nėra būtini“,- teigė vienas iš organizatorių.

Pirmojo etapo nugalėtojai:

RWD SPRINT

1. Sergej Finenko
2. Povilas Vaškevičius
3. Irmantas Buivydas

RWD SPRINT

1. Karolis Vainalavičius
2. Edvinas Savickas
3. Benediktas Sinkevičius

AWD SPRINT

1. Daivaras Juškys
2. Ligitas Kordušas
3. Darius Turauskas

OPEN2WD SPRINT

1. Tomas Buškevičius
2. Benediktas Sinkevičius
3. Karolis Vainalavičius

OPEN4WD SPRINT

1. Daivaras Juškys
2. Simonas Kazbaras
3. Darius Turauskas

RWD SLALOM

1. Andrius Sinkevičius
2. Tomas Kažemėkaitis
3. Paulius Mikelaitis

FWD SLALOM

1. Tomas Buškevičius
2. Sergej Finenko
3. Žydrūnas Vilčinskas

AWD SLALOM

1. Simonas Kazbaras
2. Ligitas Kordušas
3. Darius Turauskas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją