Pirmiausia, pasakojo sportininkė, atvykus į Kuršėnus pravažiavus keletą kartų trasą, automobilis tiesiog užgeso ir neužsivedė, teko stumti į „pitus“. Mechanikai greitai išsiaiškino problemą – sugedo degalų siurblys.

Drifteriai varžybų metu nors ir varžosi tarpusavyje, bet skuba padėti kitam dalyviui, kad galėtų susirungti trasoje, o ne džiaugtis tuo, kad priešininkui sugedo mašina. Taip nutiko ir šįkart: D. Radzevičiūtei degalų siurblį paskolino kolegos ir automobilis vėl ėmė veikti.

Mergina džiaugėsi, kad prasidėjus kvalifikacijai jai sekėsi išties neblogai. Nors pirmuoju važiavimu ji surinko nulį taškų, antrą kartą išvažiavusi į trasą susikaupė ir ją pravažiavo surinkusi 55 taškus. Tiek užteko, kad kvalifikacijos į TOP32 slenkstis būtų įveiktas.

Pirmąjį porinį važiavimą burtai D. Radzevičiūtei lėmė įveikti su „Drift Devil“ komandos nariu Vitalijimu Reteniu. Sportininkas antrą kartą važiuodamas apsisuko, o tai D. Radzevičiūtei leido pakilti į TOP16.

Čia į porinį važiavimą mergina stojo su bičiuliu Evaldu Bliujumi. Šis „Semi PRO“ lygoje vienintelis važiuoja automobiliu, varomu dyzelinu. D. Radzevičiūtė spurtavo ir surinko daugiau taškų nei priešininkas, o tai lėmė, kad sportininkė palypėjo dar vienu laipteliu aukščiau – į TOP8.

Trečiasis porinis važiavimas buvo lemtingas. Čia D. Radzevičiūtė stojo į kovą su Simonu Ivanovu, žinovu „Krebždesys“ komandos drifteriu. Deja, jau pirmame važiavime mergina nespėjo pristabdyti ir trenkėsi į priešininko šoną bei gavo nulį taškų, o antrame važiavime S. Ivanovas laimėjo kovą.

„Apibendrinus varžybas ir pasiruošimą joms, turiu pasakyti, kad tokio rezultato nesitikėjau, nors ir nepatekau į TOP4. Automobilis buvo ruošiamas iki, galima sakyti, paskutinės minutės, laiko treniruotėms visiškai nebuvo, o važiuoti teko po ilgos pertraukos. Buvo tikrai baisu, nes nežinojau, kaip trasoje elgsis automobilis“, – prisipažino sportininkė.

Visgi po savaitgalio kovos ilsėtis ji nežada, mat ant nosies – Palangos 1006 km lenktynėse rengiamas čempionato PRO lygos etapas. Čia D. Radzevičiūtė pažadėjo kaip reikiant pasistengti ir nenuvilti nei draugų, nei gerbėjų.

„Vaizdų bus“, – žadėjo mergina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)