Prasidėjus pirmosios grupės kvalifikacijai užgimė intriga. Pirmą kartą Palangoje startavo buvęs „Formulės 1“ lenktynininkas Jan Magnussen, tad buvo tikimasi įnirtingos kovos. Tokia ji ir buvo, tačiau čia ratą per 1.05.983 min. su „Audi R8 LMS GT3 EVO II“ automobiliu įveikęs „Circle K miles Plus Racing Team“ lenktynininkas Julius Adomavičius užtikrino savo komandai pirmąją vietą.

Tuo metu Jan Magnussen kiekviename rate vis gerindamas asmeninį rato įveikimo laiką „Stateta BRO by HMobile“ komandai kvalifikacijoje iškovojo antrąją vietą. Danijos lenktynininkas greičiausią ratą įveikė per 1.06.034 min.

Trečioje vietoje rikiavosi dar viena „Circle K miles Plus Racing Team 2“ ekipa važiuojanti taip pat su „Audi R8 LMS GT3 EVO II“.

Ši diena ne tokia sėkminga buvo LG OLED & LKU by Porsche Club Lithuania“ komandai. Dar treniruočių metu komandos lenktynininkas Mantas Janavičius pastebėjo, kad pasikeitė variklio skleidžiamas garsas, tad sugrįžo į serviso zoną, kur netrukus paaiškėjo, kad su esamu varikliu komanda lenktynėse dalyvauti nebegalės. Iškart po to, kai buvo pranešta, kad automobilio variklis išleido paskutinį atodūsį, komanda puolė ieškoti naujo variklio, kurį netrukus rado Estijoje, Taline. Dėl gedimo komanda negalėjo išvažiuoti į kvalifikaciją, tačiau tikimasi, kad variklis bus pristatytas ir sumontuotas laiku, kad komanda galėtų šeštadienį startuoti lenktynėse. Žinoma, tokiu atveju komanda startuotų iš rikiuotės galo.

Prasidėjus antros grupės kvalifikacijai trasoje neišvengta incidentų. Deivido Sakalausko valdomas „Acitool.com by DMK Racing Team“ automobilis „Audi RS3 TCR LMS“ atsitrenkė į šalia atitvarų sudėtas minkštas apsaugas. Incidento metu apsauginiai ritiniai buvo pastumti, todėl kuriam laikui kvalifikacijos laikas buvo sustabdytas, kol bus atstatyta tvarka trasoje.

Antrosios grupės kvalifikacijos metu greičiausias buvo „Breitto & Baltic Caps“ komandos lenktynininkas Klaudas Bučinskas, kuris „BMW M4 Silhouette“ automobiliu greičiausiai vieną ratą įveikė per 1.08.590 min.

Antroje vietoje šioje grupėje liko „Igner & Bio-Circle by Dynamit“ komanda su „Ginetta G56“ automobilių. Komandos lenktynininkas, penkiolikmetis Aras Kvedaras greičiausią savo ratą įveikė per 1.11.789 min.

Trečią vietą užėmė „Porsche Baltic GT4” komanda su„Porsche Cayman GT4 Clubsport“ automobiliu. Čia komandos lenktynininkas Domas Raudonis greičiausiai ratą įveikė per 1.12.871 min.

Antroje grupės kvalifikacijoje nestartavo „Kauno ASK“ komanda su „Lada 2104 Powered by Mustang“. Anot organizatorių gautos informacijos, sugedo komandos automobilio variklio kompiuteris, todėl automobilis buvo išgabentas į Klaipėdą, kad būtų atlikti remonto darbai.

Pasibaigus kvalifikacijos važiavimams po trumpos pertraukos prasidėjo „Super Pole“ kvalifikacija. Čia susirungė 10 komandų, tačiau greičiausias čia buvo „Mercedes“ automobilis. Antroje ir trečioje vietose liko „Circle K miles Plus Racing Team“ komandos su „Audi“ automobiliais.

Lenktynininkų treniruotės Palangoje

Kvalifikacijos metu net 4 kartus buvo pagerintas trasos rekordas. Po kvalifikacijos komandos išsirikiavo taip:

  1. „Stateta BRO by HMobile“ su automobiliu „Mercedes-Benz AMG GT3 EVO“ – geriausias laikas 1.05.462 min.
  2. „Circle K miles Plus Racing Team“ su automobiliu „Audi R8 LMS GT3 EVO II“ – geriausias laikas 1.05.854 min.
  3. „Circle K miles Plus Racing Team 2“ su automobiliu „Audi R8 LMS GT3 EVO II“ – geriausias laikas – 1.06.549 min.
  4. „Nebankrutuok.lt-Club Exit by RD Signs“ su automobiliu „Lamborghini Huracan ST EVO2“ – geriausias laikas – 1.06.634 min.
  5. „Chemtrabsa by Juta Racing“ su automobiliu „Porsche GT3 CUP II“ – geriausias laikas – 1.07.542. min.
  6. „Porsche Baltic 91“ su automobiliu „Porsche 911 GT3 CUP“ – geriausias laikas 1. 07.638 min.
  7. „TDS group-TOKS Racing Team“ su automobiliu „Porsche 911 GT3 CUP“ – geriausias laikas 1.07.765 min.
  8. „Breitto Baltic Caps“ su automobiliu „BMW M4 Silhouette“ – geriausias laikas 1. 08.419 min.
  9. „Porsche Baltic 92“ su automobiliu „Porsche 911 GT3 CUP“ – geriausias laikas 1.08.974 min.
  10. „KAN – therm / Ringaudų servisas“ su automobiliu „Lamborghini Huracan ST EVO“ – geriausias laikas 1.11.313 min.

Po „Super Pole“ kvalifikacijos buvo paskelbta, kad komandai „Stateta BRO by HMobile“ buvo anuliuoti du ratai, kurių metu komandos automobilis kliudė padangas, tačiau nepaisant to, komanda vis tiek išliko pirmoje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją