Kaip liudija lenktynių pavadinimas, kiekviena komanda besivaržanti Palangos trasoje turi įveikti 1006 kilometrus, kuriuos lenktynininkai pasiekia apsukę 373 ratus. Vieno rato ilgis – 2682 metrai. Tiesa, taip buvo ne visada – 2014 metais trasa buvo atnaujinta ir sutrumpinta. Iki minėtų metų trasos ilgis siekė 2994 metrus, todėl dalyviai turėdavo įveikti 334 ratus.

Pasikeitus trasai ir prasidėjus savotiškam naujam Palangos lenktynių etapui, nuo pat 2014 metų šios trasos rekordas vis pagerinamas. Tuomet – 2014 metais trasos rekordas priklausė latviui Konstantin Calko, kuris tuomet vairavo „Radical SR8“ automobilį. Užfiksuotas greičiausias trasos įveikimo laikas buvo 1 min. 07,046 sek.

Tačiau greitėjant tiek automobiliams, tiek vairuotojams, trasos rekordas ne kartą buvo atnaujintas, o praėjusiais metais – 2023-aisis – danas Anders Fjordbach trasos rekordą pagerino net keturis kartus, o 305-ame rate „įvažiavo“ greičiausią laiką – 1 min. 05,425 sek. Šiemet, į Palangą sugrįžęs aukšto meistriškumo lenktynininkas, savo spurtą įrodęs ir žaliuoju pragaru vadinamoje „Nürburgringo“ trasoje, jau kvalifikacijos metu dar kartą įrodė, kad šioje trasoje galima važiuoti dar greičiau.

Penktadienį vykusios „Super Pole“ kvalifikacijos metu, kuomet dėl startinių pozicijų pagrindinėse varžybose varžosi 10 greičiausių komandų, A. Fjordbach dar kartą pagerino savo rekordą – trasą įveikė per 1 min. 05, 299 sek. Tiesa, kelios sekundės prieš šį rezultatą įvyko dar vienas trasos rekordo pagerinimas – lenktynininkas Karolis Jovaiša trasą įveikė per 1 min. 05,410 sek., tačiau lyderio pozicijos kvalifikacijoje prarasti nenorėjęs ir iškart už K. Jovaišos važiavęs A. Fjordbach iškart atsikovojo rekordininko vardą pademonstravęs minėtą rato įveikimo rezultatą.

Po kvalifikacijos paaiškėjo, kad komandos startuos tokia tvarka:

  1. „Stateta Bro-Toks by Ignera“

  2. „Bio-Circle & HSG Service by Dynami:t“

  3. „Circle K miles Plus Racing Team“

  4. „Nebankrutuok.lt-Club Exit by RD Signs“

  5. „LG OLED & RIMO Adero“

  6. „Eligita-Jusema by GSR“

  7. „Aros Marine by Dream 2 Drive“

  8. „Porsche Baltic 92“

  9. „Baltic Caps“

  10. „Porsche Baltic 91“

  11. Anteja racing team“

  12. Porsche Latvia Racing Team“

  13. Audosta Racing“

  14. LISIPLAST by ČAPKAUSKAS- Autocentra s team“

  15. DMK racing team by Eurolint“

  16. „NANOSUN BY Tarzanija Racing“

  17. „Porsche Baltic 4“

  18. „Hemi Racing by Statomenas“

  19. „NaujasisPajuris.lt - Kauno ask“

  20. „Prima Line Racing“

"Aurum 1006 km lenktynės 2024" kvalifikaciniai vaŽiavimai

Įdomu tai, kad „Prima Line Racing“ komandos kvalifikacijos rezultatas, praėjus kvalifikaciniams važiavimams, buvo anuliuotas. Su nesklandumais prieš kvalifikaciją susidūrė ir „LG OLED & RIMO Adero“ komanda. Jos lenktynininkas Benjamin Barker kvalifikacijoje varžėsi sirgdamas. Neoficialiais duomenimis teigiama, kad lenktynininkas pasigavo virusą, o jo kūno temperatūra buvo pakilusi iki 40 laipsnių.

Nors lenktynių startas skelbiamas 12 val., komandos trasoje rikiuosis jau nuo 11 val., kada tradiciškai vyks „Grid Walk“ ir visi norintys galės iš arti apžiūrėti sportinius automobilius bei pabendrauti su komandų nariais.

Vidutiniškai skaičiuojama, kad 1006 kilometrus komandos įveikia per maždaug 9 valandas.

Visas naujienas apie „Aurum 1006 km lenktynes“ visą šeštadienį galite sekti „Delfi“ portale.