Įnirtingą kovą su galingiausiais legendinių Palangos lenktynių pilotais užtikrins ne tik atsinaujinusi „Porsche“ entuziastų komandos sudėtis, bet ir naujasis, 500 AG bolidas – „Porsche Cayman 718 GT4 RS Clubsport“ bei atnaujintas „Porsche 911 GT3 CUP“.

Varžysis iš esmės atsinaujinę

Pasak septintą kartą „Aurum 1006 km lenktynėse“ su „Porsche Racing Experience“ projektu startuojančio profesionalaus lenktynininko ir projekto vadovo Roberto Kupčiko, šių metų „Porsche Baltic“ ekipažai startuos su trimis automobiliais: dviem „Porsche 911 GT3 CUP“ ir naujuoju, itin lengvu bei galingu „Porsche Cayman 718 GT4 RS Clubsport“.

„Tai bus septintasis „Porsche Baltic“ komandos startas ir kartu, septintas kartas kai visai Lietuvos automobilių sporto bendruomenei pristatysime naujausių lenktyninių „Porsche“ automobilių galimybes“, – sako R. Kupčikas.

Anot „Porsche Lietuva“ vadovės Rasos Klimavičiūtės, nebuvo nei vienerių metų, kad „Porsche“ entuziastų pagrindu suburta komanda, nebūtų kovojusi lenktynių finale, o tai yra pats geriausias įrodymas, kad būtent šio gamintojo automobiliai ne tik diktuoja lenktyninių automobilių standartus pasaulyje, bet ir kuria naują, sporto aistruolių bendruomenę, nebijančią kovoti net su pačiais pajėgiausiais lenktynininkais.

R. Kupčikas pažymi, kad šios lenktynės bus ypatingos: „Startuosime ne tik nauju sąstatu, bet ir nauju automobiliu. Naujasis „Cayman 718 GT4 RS Clubsport“ yra ne tik greitas, patikimas ir manevringas, bet ir labai gera motyvacija visai komandai parodyti geriausius rezultatus. Tad laukia dar daugiau adrenalino, greičio ir aistros kovojant dėl pergalės.“

„Cayman 718 GT4 RS Clubsport“ modelis yra specialiai lenktynėms skirta serijinės „Cayman GT4“ modifikacija, kurioje įmontuotas atmosferinis 3,996 litro darbo tūrio šešių cilindrų variklis, išvystantis 368 kW (500AG) galią, o 100 km/h greitį pasiekiantis vos per 4 sek.

„Tiek jam, tiek jo vairuotojams šios lenktynės bus savotiškas krikštas“, – sako R. Kupčikas.

Jubiliejinėse 25-ose „Aurum 1006 km lenktynėse“ prie starto linijos stos net trys „Porsche Baltic“ ekipažai.

Už pastarojo vairo pirmą kartą „Aurum“ lenktynėse dalyvausiantis, tačiau patirties kitose lenktynių trasose sukaupęs Nerijus Raudonis, antrą sezoną „Porsche Baltic“ sudėtyje esantys Darius Gaučius ir Audrius Gricius bei Baltijos šalių žiedinių lenktynių etapų dalyvis Audrius Piktys, kuriam dalyvavimas Palangos lenktynėse bus pirmas.

Tuo tarpu naują „Porsche 911 GT3 Cup“ vairuos pasikartojančiai komandos sudėtyje dalyvaujantys – Tomas Svidinskas, kuris už „Porsche“ vairo sėda jau trečius metus ir Leonardas Diržys – ketvirtus metus bei nauji automobilių sporto entuziastai Ramūnas Grigaitis ir Mantas Jasiulevičius, kurie iki šiol lenktynių patirtį kaupė „BMW 325 Cup“ serijos varžybose.

„Palangos lenktynės taps puikia proga debiutantams išbandyti savo jėgas ir semtis patirties“, – sako R. Kupčikas, pridurdamas, kad nors šios lenktynės ir yra tam tikras iššūkis, naujieji komandų nariai yra pasiruošę kautis ir nenusileisti patyrusiems lenktynių vilkams.

Trečiąjį ekipažą, su „Porsche 911 GT3 Cup“ automobilį pilotuos profesionalus lenktynininkas Robertas Kupčikas kartu su Tautvydu Rudoku ir antrą kartą „Aurum 1006 km lenktynėse“ dalyvaujančiu Domu Raudoniu.

R. Kupčiko teigimu, komandą šiais metais kaip ir prieš tai aptarnaus aukščiausią tarptautinę kvalifikaciją turintys „Porsche Lietuva“ technikai.

„Nors prie kiekvienos pergalės oficialiai rašomas tik piloto vardas ir automobilio markė, technikams tenka tikrai ne mažesnė jos dalis. Būtent jų greičio, žinių, patirties ir aistros įveikti net neįmanomas situacijas, lenktynininkai gali sėkmingai tęsti tai, dėl ko čia atvyko“, – sako jis.

Jubiliejinėse 25-ose „Aurum 1006 km lenktynėse“ prie starto linijos stos net trys „Porsche Baltic“ ekipažai.

Parodys meistriškumą

Pasak komandos vadovo R. Kupčiko, šių metų lenktynių varžovai bus itin stiprūs, tad „Porsche“ bendruomenės entuziastų suformuotos komandos lauks nemenki iššūkiai.

„Jau aišku, kad lenktynių dieną starto liniją kirs patys geriausi lenktynininkai. Kova bus sunki, reikės daug pastangų, tačiau net neabejoju, kad komandų atlikti namų darbai, įgytos žinios ir patirtis, leis parodyti komandos meistriškumą ir koks DNR slypi kiekviename, šių sportinių automobilių entuziaste“– sako jis.

Šiais metais prestižinis automobilių lenktynių festivalis didžiausiame šalies kurorte pajėgiausius sportininkus bei adrenalino fanatikus suburs liepos 17-20 dienomis.