Dalyviams – naujovės

Sprintas – žurnalistų ralio naujovė. Buvo įprasta, kad varžybų startas buvo skelbiamas didžiuosiuose miestuose penktadienio ryte, tad organizatoriai šiemet nusprendė varžybų pradžią paįvairinti ir dar prieš oficialią atidarymo ceremoniją, Širvintų miesto gatvėse, surengė 100 metrų traukos lenktynes.

Varžybas organizuojančio Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius teigė, kad naujovė yra ir tai, jog startas skelbiamas ne sostinėje ar Kaune, o mažesniame miestelyje – Širvintose.

„Tai labai gražiai sutvarkytas miestas, todėl nusprendėme, kad šiemet varžybų startas bus skelbiamas būtent čia. Galima sakyti, kad šis ralis vyks nebe dvi dienas, o dvi su puse, nes jau vakar dalyviai varžėsi simboliniame sprinte, o mes patikrinome, kuris automobilis startuoja greičiausiai. Šiandien prie Širvintų kultūros centro įvyko iškilmingas ralio startas, o vienoje iš centrinių miesto gatvių – ir pirmasis greičio ruožas“, – apie kiek kitokią varžybų pradžią pasakojo V. Valiukevičius.

Lietuvoje startavo žurnalistų ralis

Šiemet susipažinti su sportinio vairavimo specifika nusprendė ir ralio naujokas, „Delfi“ teisėsaugos aktualijų žurnalistas Vytenis Miškinis, kuris prie „Press Rally“ starto linijos stojo su „Renault“ automobiliu.

Ketvirtadienį vykusiame sprinte geriausiai pasirodžiusiųjų penketukas:

  1. Martynas Utkinas ir Raimond Stefanovič su „Audi RS5“, „Sport virš 4000“ įskaita (4,782 sek.);

  2. Simonas Kazbaras ir Tadas Puronas su „Volkswagen Golf 7 R“, „Sport iki 4000“ įskaita (+0,033 sek.).

  3. Paulius Valiukevicius ir Paulius Mikolaitis su „BMW M3 Competition“, „Sport virš 4000“ įskaita (+0,044 sek.);

  4. Mantas Bytautas ir Mindaugas Kaminskas su „Cupra Formentor“, „Sport iki 4000“ įskaita (+0,108 sek.);

  5. Vytas Bilinskas ir Vytis Šliažas su „Porsche 911“, „Sport virš 4000“ įskaita (+0,216 sek.)

Po gausybės išbandymų – finišas miesto šventėje

Sušildę padangas pirmajame greičio ruože visi dalyviai patrauks į Molėtus. Šiame mieste lauks dar viena gatvėse suformuota trasa, kurią įveikę visi pasuks į Anykščių kartodromą. Įdomu, kad šiame erdviame kartodrome „Press Rally“ vyksta ne pirmą kartą, tačiau tai prisimins tik eilę metų varžybose dalyvaujantys vairuotojai, mat tai buvo išties seniai.

Penktadieniui perkopus į antrąją pusę dalyviai skubės į Panevėžio Darbo rinkos mokymo centrą, kuriame lauks dar keli greičio ruožai, o dieną dalyvaujantys varžybose užbaigs Kuršėnuose – Šiaulių autodrome. Dienos finišas bus skelbiamas „Atostogų parke“ Palangoje.

Ne ką mažiau iššūkių laukia ir antrąją dieną, mat čia organizatoriai dalyviams paruošė ne vieną visiškai naują trasą. Po dešimties greičio ruožų bus skelbiamas varžybų finišas, o kad jis būtų dar šventiškesnis, šiemet jis bus minimas Palangos miesto šventėje.

„Palangos miesto šventės organizatoriai laukai daugybės žmonių, o dalyviai finišuos pačioje Palangos širdyje – Basanavičiaus gatvėje, kur tūkstančiai žiūrovų galės apžiūrėti lenktynininkų automobilius. Dalyvių sąrašas kupinas įvairiausių žmonių: turime žurnalistų, Lietuvos ralio žvaigždžių, nuomonės formuotojų bei gerai žinomų garsenybių, su kuriomis susirinkusieji starto ar finišo vietose galės susipažinti gyvai bei pasikalbėti“, – sakė V. Valiukevičius.

Varžybų nugalėtojai paaiškės birželio 1-osios vakare.