DELFI skelbė, jog „Lithuanian Dream“ komanda paskelbė, kad „ENEOS 1000 km lenktynėse“ jai atstovaus Monika Šalčiūtė ir U. Kiguolis. Tokie planai iššaukė gana audringą lenktynių organizatorių reakciją.

„Sutinku, kad beveik bet kuris gali tapti lenktynininku, tačiau iki to reikia nueiti nemažą kelią, būtina ruoštis ir tam, kad įgautum bent minimalią galimybę lenktyniauti, turi praeiti bent metai kruopštaus darbo. Dvigubai gaila to, kad kai kurie, save vadinantys lenktynininkais, klaidina visuomenę ir kelia sumaištį lenktynininkų tarpe“, - išplatintame pranešime spaudai cituojamas lenktynių organizatoriaus, VŠĮ „Promo events“ vadovas Darius Jonušis.

Žiniasklaidos priemonėse pasirodžiusiais straipsniais pasipiktino U. Kiguolis, kuris nusprendė imtis veiksmų. Visų pirma – gavo profesionalaus lenktynininko licenciją. Verslininikas teorinę ir praktinę dalį šlifavo su žinomu autosporto treneriu Jonu Dereškevičimi. Tame tarpe kompiuteriniame treniruoklyje vyko treniruotės ir Palangos trasoje.

Tačiau U. Kiguolis iki lenktynių Palangoje dar turi sudalyvauti mažiausiai dvejose žiedinėse lenktynėse.

„Žinome šį reikalavimą ir jo laikysimės. Nespėsime tai nespėsime - problemos nėra jokios. Tačiau išankstinę nuomonę formuoti tik dėl to, kad kažkam bėga pavydo putos, ar šiaip nepatinka žmogus - negalima. Jokios išskirtinės tvarkos man asmeniškai nėra - viskas taip kaip ir visiems“,- DELFI teigė U. Kiguolis.

Verslininkas taip pat teigė, jog jei jausis nepasiruošęs lenktynėms – jose nedalyvaus.

„Aš gyvenu ir džiaugiuosi gyvenimu, priimu visus gyvenimiškus iššūkius, todėl tiesiog veikiu ir darau kas man patinka. Specialiai verstis per galvą, skubėti niekas nesiruošia. Jausiu, kad galiu – dalyvausiu. Jei nejausiu, tai kad ir 20 varžybų dalyvavęs būčiau – nevažiuočiau“, - sako U. Kiguolis.

Kaunietis taip pat tikina, kad žiniasklaida švaistėsi per aštriomis antraštėmis.

„Su visais epitetais buvo smarkiai paskubėta ir be reikalo užvirta košė.
Tiesa, autosportas Lietuvoje nėra toks populiarus ir su tokiu požiūriu į naujokus, ypač tuos, kurie gali jį išpopuliarinti, yra gana keistas“, - neslėpė U. Kiguolis.

Šiemet „ENEOS 1000 km“ lenktynės Palangoje vyks liepos 15-18 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)